Admiterea computerizată în liceu: puţine locuri rămase libere. Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” Craiova, în continuare în TOP 10 naţional

0
2551

Ministerul Educaţiei a publicat, pe site-ul admitere.edu.rorezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal a absolvenţilor clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională. În județul Dolj, numărul total de locuri pentru admiterea computerizată a fost de 3.574. Au fost repartizați 3.377de elevi (98.8%) în învățământul liceal de stat din totalul elevilor cu opțiuni completate – 3.415. În urma datelor, Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova îşi păstrează poziţia în TOP 10 la nivel naţional, în ceea ce priveşte cele mai mari note minime de admitere.

Cei doi elevi din județul Dolj care au obținut la Evaluarea Națională media 10 (zece) au fost repartizați la Colegiul Național ”Carol I” Craiova, respectiv Colegiul Național ”Sf. Sava” București. “În Dolj, 38 de elevi nu au putut fi repartizați în prima etapă (1.2%), având un număr insuficient de opțiuni pe fișa de înscriere. Aceștia vor intra în a doua etapă de admitere. Numărul de locuri rămase libere pentru etapa a doua este de 197, dintre care 164 în mediul urban și 33 în mediul rural. În urma repartizării computerizate, Colegiul Național ”Frații Buzești” din Craiova se află pe locul 10 la nivel național cu specializarea Științe ale Naturii, ultima medie de admitere fiind 9.67. Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25 – 30 iulie 2024 candidații repartizați în prima etapă vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor la care au fost repartizaţi. Pe 30 iulie 2024, se va desfăşura transmiterea, de către unitățile de învățământ liceal, a situației locurilor rămase libere, în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere. Între 31 iulie – 02 august 2024 va avea loc, din punct de vedere procedural, rezolvarea, de către Comisia Judeţeană de Admitere,  a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată”, a precizat prof. Aida Virginia Ionescu, inspector general – adjunct al învăţământului doljean, preşedinte al Comisiei Judeţene de Admitere. În ceea ce priveşte mediile de admitere minime, în Dolj au mai fost obţinute încă patru peste 9,00. Astfel, pe locul al II-lea se află tot Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti”, cu 9,32, la Matematică – Informatică, bilingv română – engleză, care este urmat de Colegiul Naţional “Carol I” – 9,15 , la Ştiinţe ale Naturii şi de Colegiul Naţional “Elena Cuza” – 9,10 – Ştiinţe ale Naturii şi 9,05 – Filologie – bilingv română – engleză. La prima vedere, mediile par mai mici faţă de anii anteriori, dar trebuie luat în calcul faptul că, în 2024, nu s-a mai ţinut cont de media obţinută în clasele V- VIII, care avea o pondere de 20%, decât în cazul unei departajări.

Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” îşi păstrează poziţia la nivel naţional

Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” nu se dezminte: îşi păstrează locul în TOP 10 naţional, în ceea ce priveşte media minimă de admitere. Se află pe locul X, cu 9,67, ultima medie de admitere, la specializarea Ştiinţe ale Naturii. În 2023, minima a fost 9,80, la aceeaşi specializare, dar la bilingv română – germană. “Sigur, vorbim de o uşoară scădere, dar, anul trecut, s-a luat în calcul şi media anilor de studiu gimnazial. În 2024, avem şapte medii minime de admitere de peste 9,00, iar aproape 60% dintre absolvenţii de gimnaziu au rămas în şcoala noastră”, a precizat prof. Ileana Didu, director al Colegiului Naţional “Fraţii Buzeşti”.