Astăzi, la Cercul Militar Craiova, la ora 19:00, are loc vernisajul celei de a 41-a promoţii de absolvenţi ai Cursului de Tehnică şi Artă Fotografică

0
154

expozitieAstăzi, la ora 19.00, în organizarea Fotoclubului “Mihai Dan-Calinescu din Craiova” va avea loc vernisajul celei de a 41-a promoţii de absolvenţi ai Cursului de Tehnică şi Artă Fotografică.

Evenimentul va avea loc la Galeriile de Arta ale Cercului Militar din Craiova şi va prezenta publicului craiovean o colecţie de 195 de fotografii alb-negru şi color realizate de cei 13 absolvenţi pe parcursul celor cinci luni de curs.

Fotografiile cuprind o paletă foarte bogată de genuri ale artei şi de tematici extrem de variate: pe lângă portrete în natură şi în studiou, vom vedea peisaje urbane şi rurale, lacustre şi montane, diurne şi nocturne, dar şi compoziţii, naturi statice, fotoreportaje şi fotografie de arhitectură. Sunt, astfel, prezente aproape toate genurile artei, cuprinzând tematici inedite, care pun în valoare capacităţile creatoare ale autorilor, dar şi o cunoaştere temeinică a aparatului de fotografiat şi a posibilităţilor acestuia de a lucra în condiţii dintre cele mei variate.

Iniţiat şi susţinut încă din anul 1999 de Mircea Anghel, acest curs de fotografie a fost absolvit până în prezent de un număr de 805 tineri, care au prezentat craiovenilor un număr total de aproape 10.200 de lucrări în cadrul celor 41 de vernisaje ce au avut loc. Dintre absolvenţii acestui curs de fotografie un număr de 24 au absolvit ori sunt în curs de absolvire a facultăţilor de fotografie din ţară şi în afara ţării (Anglia şi Franţa).