Alb-albaştrii sub lupă

0
151

craiovaCalancea – Nu i se poate imputa golul, dar a avut câteva intervenţii stângace, degajări greşite, pare şi el intrat în pasa proastă a echipei.

Dimitrov – Activ în banda dreaptă, dar fără realizări importante. Pe faza de construcţie urcă mijlocaş, iar defensiva se compune din Spahija – dreapta, Kelic – centru, Briceag – stânga.

Kelic – Ezitant în câteva rânduri. Are acum un coleg de linie siamez: Spahija, tot croat, tot masiv. În ciuda acestui cuplu defensiv cu talie, Pena a câştigat destule dueluri aeriene. Probleme vor fi când vor întâlni atacanţi rapizi şi tehnici.

Spahija – Debut bun, s-a descurcat în apărare, a avut şi câteva prezenţe utile în careul advers, când a recentrat cu capul şi când a şutat cu stângul de la marginea careului, în fapt singura ocazie din repriza secundă.

Briceag – Prestaţie dezastruoasă, tocmai când fusese anunţat ca al doilea căpitan al echipei. Dincolo de gafa care a dus la pierderea a două puncte, a făcut un meci prost, a greşit aproape toate pasele, toate centrările.

Screciu – Evoluţie sub aşteptări, fără vlagă, fără inspiraţie, de această dată a rezistat pe teren doar pentru că era jucătorul „under”.

Zlatinski – Nu-i convenea stilul lui Mulţescu, mai direct, pe poartă, acum a revenit la pasele în lateral, jocul de-a latul, construcţia lentă. Are un şut bun pe meci, cu Iaşiul a lovit bara, acum a tras puternic, dar pe direcţia lui Bălgrădean.

Gustavo – A declanşat faza primului gol, cu centrarea peste toată apărarea adversă, apoi a apărut la finalizare, pe scurt, la o centrare a lui Bancu, însă s-a stins treptat. În prima repriză a blocat un şut al lui Băluţă, împiedicând „dubla” căpitanului.

Băluţă – În acest început de sezon pare că joacă singur, mai ales că l-a „părăsit” şi Ivan. A marcat, a mai creat alte faze, deşi a fost incomodat de „atenţia specială” pe care i-au acordat-o adversarii, în repriza secundă fiind destul de nervos. Miriuţă îl apreciază enorm şi l-a „tratat” ca atare, decarul Craiovei fiind permanent şicanat şi dublat când încerca să scape de adversarul direct.

Bancu – Chiar dacă a centrat la gol (deşi a vrut să tragă la poartă) şi a mai pasat o dată la prima bară pentru Gustavo, este departe de forma sa din sezonul trecut. Parcă nu mai are vlagă, nu-şi mai pune în valoare nici viteza, nici driblingul, calităţile sale de bază.

Roman – Se vede că nu este la potenţialul fizic aşteptat şi nici nu s-a integrat în echipă. Mai bine zis, coechipierii nu şi-au adaptat stilul de joc la profilul său. Deşi a ieşit deseori la primire cu spatele la poartă, a făcut-o în van, parcă niciodată nu s-a sincronizat cu mijlocaşii. A avut totuşi o ocazie, trimiţând pe lângă poartă cu capul, deşi era în marcaj. Deocamdată nu are concurenţă pe post.

Rossi – Are o lejeritate în a pasa, loveşte bine mingea, dar nu pare dispus să se şi apere.

Bărbuţ – A jucat din nou puţin şi nu a făcut nimic în sfertul de oră avut la dispoziţie.

Alex Popescu – A intrat pe final, surprinzător, fiindcă îl aşteptam mai degrabă pe Burlacu. A obţinut o lovitură liberă, din colţul terenului, la a doua prezenţă în prima echipă. Fostul secund, Adrian Iencsi, l-a lăudat.