Noroc cu Rusescu! Steaua, debut modest de campionat!

0
719

Plecată la drum cu surle şi trâmbiţe, ca de fiecare dată în ultimele sezoane, Steaua mai degrabă a dezamăgit luni seară, când a trecut în epilogul primei etape de Concordia, scor 1-0. Partida ce a propus duelul a doi tehnicieni aflaţi sezonul trecut în posturi inverse, Laurenţiu Reghekampf pe banca ilfovenilor atunci, iar Ilie Stan pe cea a Stelei, a început extrem de plictisitor, un sfert de oră trebuind să aştepte suporterii până să iese din acalmia care-i cuprinsese. Florin Costea a dat tonul, însă reluarea sa din „semifoarfecă s-a dus peste. Tot Costea cel mare (19) s-a aflat şi în rolul principal al următoarei faze importante, dar a lovit greşit mingea cu capul, din poziţie excelentă, aceasta traversând careul paralel cu poarta. Ocazia primei reprize a fost irosită de Rocha (28). Mai bine zis, bara s-a opus reuşitei brazilianului, care a şutat în forţă, din prima, mingea centrată excelent de către Tănase. Cam astea au fost cele întâmplate până la intrarea la odihnă.

La reluare, Reghe a mutat inspirat. L-a scos pe Florin Costea introducându-l pe Rusescu, care avea să înscrie la numai 4 minute de la intrarea sa pe teren, împingând în poartă o minge centrată de Tănase. Ce e-n mână nu-i minciună, s-o fi gândit antrenorul stelist, aşa că a scos un vârf, pe Adi Rocha, şi l-a băgat pe Pintilii pentru o mai mare siguranţă în zona mediană din faţa propriei apărări. A urmat un joc de uzură, în care gazdele au ţintit spre golul care să dea garanţia liniştii totale, iar oaspeţii au sperat la o minune. Nici una nici alta n-a mai venit! Cu toate că Belica a fost aproape să oprească respiraţia oamenilor din Ghencea, cu o reluare de cap în minutul 90, fază venită uletrior „transversalei” semante de Nikolici. Ambele combatante au terminat meciul în inferioritate numerică, Latovlevici (90) şi Creţu (90+3) fiind eliminaţi.

Florin Costea, criticat de Becali

Deşi în perioada de pregătire a fost mai tot timpul lăudat de Gigi Becali, Florin Costea l-a dezamăgit luni seară pe finanţator. “Toate mingile pe care le-a avut Costea le-a pierdut. Tot ce venea pe la el pierdea. Cum a intrat Rusescu am început să nu mai am emoţii. S-a terminat tot. Dar cât a stat el, nu puteam înscrie”, a spus Gigi Becali în cadrul unei conferinţe de presă.

“Roş-albaştri” trec pe Arena Naţională

După ce contra Concordiei a fost nevoită să joace pe un gazon execrabil, Steaua a grăbit oficializarea trecerii pe Arena Naţională la următorul joc oficial considerat pe teren propriu.

E vorba despre meciul din prima manşă a turului 3 preliminar din Europa League, cu învingătoarea dintre Spartak Trnava şi Sligo Rovers (3-1 în tur).

S-a bătut palma cu reprezentanţii Primăriei şi ALPAB şi Steaua a anunţat deja la UEFA că disputa din 2 august se va disputa pe cel mai luxos stadion din România.