Percheziţii în Dolj într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul comercializării puilor vii

0
345

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au făcut, ieri, 13 percheziţii în Dolj şi judeţele Prahova, Tulcea, Suceava şi Timiş, la sediile sociale ale unor societăţi comerciale şi la locuinţele mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul comercializării de pui vii şi furaje. Prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin activitatea infracţională desfăşurată, doar în ultimele două luni, este estimat, la acest moment, la aproximativ 40.000 de lei.

Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au anunţat, ieri, că poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul IGPR au desfăşurat o acţiune pentru destructurarea unei reţele infracţionale, specializată în comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. Astfel, oamenii legii au făcut 13 percheziţii în judeţele Dolj (unde poliţiştii au descins în două localităţi unde funcţionează puncte de lucru ale firmei vizate de anchetă) Prahova, Tulcea, Suceava şi Timiş. Dintre acestea, şapte percheziţii sunt efectuate la sediile unor societăţi comerciale şi şase la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul tranzacţiilor intracomunitare cu furaje şi pui vii de păsări domestice (găină, raţă, gâscă etc). Activităţileau fost efectuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminilităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

„Din primele cercetări a rezultat că cei în cauză ar fi comercializat pui vii şi furaje, fără a înregistra în evidenţele contabile ale societăţilor administrate toate operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale. Tot în urma investigaţiilor efectuate de poliţişti a rezultat faptul că o parte dintre achiziţii ar fi provenit din spaţiul intracomunitar, iar livrările de pui vii şi furaje ar fi fost efectuate, fără emiterea de documente fiscale, cu precădere, atunci când există certitudinea unor vânzări în termen scurt”, au anunţat reprezentanţii IGPR. Prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin activitatea infracţională desfăşurată, doar în perioada mai – iunie a.c., este estimat, la acest moment, la aproximativ 40.000 de lei. La sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova vor fi conduse persoanele bănuite de comiterea de infracţiuni, în vederea audierii şi luării măsurilor procedurale ce se impun. În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, după cum au mai precizat anchetatorii.