MASĂ ROTUNDĂ ŞTIINŢIFICĂ, organizată la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Sf. Vasile” din Craiova

0
808

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Sf. Vasile” Craiova, alături de partenerii săi, organizează, în data de 27 mai, MASA ROTUNDĂ ȘTIINȚIFICĂ INTERNAȚIONALĂ«Predarea în echipă-de la teorie la practică», Ediția a IV-a„TEAM TEACHING -FROM THEORY TO PRACTICE”, 4th edition, aprobată în Calendarul C.C.D. Dolj 2020-2021-Poziția 142.

La eveniment vor participa profesori universitari, profesori din învățământul preuniversitar, părinți, terapeuți, companii private, fundații și ONG-uri. „La cea de-a IV-a ediție, dorim să oferim acestei activități de perfecționare un caracter științific mai amplu, aducând la aceeași masă toți actorii implicați în educație – profesori universitari, profesori din învățământul preuniversitar, părinți, terapeuți, companii private, fundații și ONG-uri. Scopul întâlnirii este acela de a oferi ocazia tuturor să împărtăşească,din experienţa proprie,modul în care Teamteaching–ul, pedagogia de grup sau predarea în echipă poate fi aplicată și recomandatăîn activitățile la clasă cu copilul cu C.E.S. online și față în față și identificarea celor mai bune strategii educaționale în stilul de lucru colaborativ pentru incluziunea elevilor cu C.E.S. în contextul de noi paradigme în pedagogie și în psihopedagogia specială o dată cu introducerea de noi metode în pedagogia digitală. Ne dorim ca acest eveniment să creeze oportunități de formare atât pentru colegii noștri din învățământul special și special integrat și totodată să aibă și un puternic impact formativ pentru toate cadrele didactice din sistemul de învățământ românesc interesate de desfășurarea procesului instructiv-educativ în echipă, atât în sala de clasă, cât și prin intermediul tehnologiei –provocări și bune practice”, a precizat prof. Monica Dobre, coordonator al proiectului.

Manifestare cu iz grecesc, săptămâna trecută

Vor fi  desfășurate trei tipuri de workshop-uri: Workshop cu interacțiunea directă a participanților ”Predarea în echipă –echipa de intervenție la elevul cu C.E.S” –organizat sub formă de întrebări și răspunsuri -susținut de Prof. univ. dr. Alois GHERGUŢ-Director al Departamentului de Științe ale Educației din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi; Workshop ”Evaluarea inițială a copilului cu C.E.S. de către echipa de intervenție”susținut de Psihoterapeuți: Cristina și Adrian GEMĂNARU–Centrul Psihologic Marea Neagră Constanța; Workshop”Impactul și diseminarea rezultatelor activităților din cadrul Proiectuluide parteneriat școlar Erasmus+ ”TOLERANTEUROPEANSACHIEVEMORE”Nr.2019-1-DE03-KA229-059670_3 șiProiectului Erasmus+ ”ONE MISSION, ONE VISION, ONE FOCUS” cu nr de referinta: 2019-1-RO01-KA229-063085_1. În cadrul Secțiunii 5 se vor prezenta Proiectele Erasmus + aflate în desfășurare în unitatea noastră școlară, respectiv Proiectul Erasmus+ ”ONE MISSION, ONE  VISION, ONE FOCUS”  Nr. de referință:  2019-1-RO01-KA229-063085_1 și Proiectul Erasmus+ ”Tolerant Europeans Achieve More” (TEAM) cu  nr de referinta:  2019-1-DE03-KA229-0539670_3”. Referitor la ultimul dintre ele, prof. Mihaela Filimon, coordonator de proiect, a menţionat: “Săptămâna 17 -21 mai a fost una cu iz grecesc la noi în școală. Este vorba despre o nouă activitate virtuală în proiectul Erasmus+ Tolerant Europeans Achieve More (TEAM) cu  nr de referinta:  2019-1-DE03-KA229-0539670_3 . Astfel, am descoperit cum o serie de cuvinte precum: școală, democrație, centru, poem, planeta au origini grecești și se pronunță asemănător în toate limbile proiectului : germană, portugheză, greacă, poloneză, letonă și română; am exersat cuvintele într-o mulțime de aplicații, am gustat din hrana Zeilor greci, mierea, preparând batoane cu susan și miere; am preluat din înțelepciunea antică a filosofilor greci, confecționând postere cu citate celebre și motive grecești, ne-am îmbogățit substanțial cunoștințele despre cultura greacă, încât putem să vă urăm un sfârșit de săptămână  cu ”kefi” = zâmbește, cântă și dansează”. În ceea ce priveşte evenimentul din data de 27 mai, echipa de organizare a  este formată din: prof. Dobre Monica, prof. Cornea Florentina – director, prof. Budeancă-Babolea Oana, prof. Filimon Mihaiela, prof. Budihală Ramona alături de alți parteneri din țară. Conferinta este structurata pe  sectiuni si se va desfăşura pe platforma ZOOM , în intervalul orar 11.00-16.00.