Heroină de 1,5 milioane de euro, descoperită la Calafat

0
502

Poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit, ascunsă în cabina unui camion condus de un cetăţean bulgar, cantitatea de 50 kg de substanță susceptibilă a fi heroină. Cercetările în cauză sunt continuate de procurorii D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală împreună cu B.C.C.O. Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „trafic de droguri de mare risc” și „trafic internațional de droguri de mare risc”, cetăţeanul bulgar urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Ieri după-amiază, la PTF Calafat s-a prezentat, pentru a intra în țară, cetățeanul bulgar S.I., în vârstă de 38 de ani, la volanul unui autocamion înmatriculat în  Bulgaria. Cu ocazia controlului specific, polițiștii de frontieră au descoperit în cabina autocamionului, într-o geantă de voiaj ascunsă printre bagaje şi sacoşe cu mâncare, mai multe pachete ce conțineau o substanţă pulverulentă de culoare maro,cu miros înţepător, în greutate de aproximativ 50 kg, susceptibilă a fi heroină. Bulgarul a declarat că geanta de voiaj nu îi aparține lui, ci unui prieten care l-a rugat să o transporte în Elveția. 

Întreaga cantitate de substanță a fost ridicată de lucrători B.C.C.O. Craiova şi trimisă spre expertiză la Laboratorul de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul IGPR.

Totodată, capul tractor a fost indisponibilizat la sediul STPF Dolj, iar cetăţeanul bulgar a fost reţinut pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Dacă ar fi fost comercializate pe piaţa neagră, drogurile ar valora peste 1.500.000 euro.