A încetat procesul pentru mită al fostului prodecan al Facultății de Farmacie din Craiova … din cauza decesului inculpatului

0
397
Prodecanul Facultatii de Farmacie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) din Craiova, prof. dr. Florin Gorunescu este adus la Curtea de Apel Craiova,miercuri,6 iunie 2012.

Curtea de Apel București a anunțat, miercuri, 23 mai a.c., încetarea procesului față de fostul prodecan al Facultăţii de Farmacie din Craiova, Florin Gorunescu, ca urmare a decesului acestuia. Trimis în judecată în urmă cu șase ani, pentru că ar fi primit câte 50 de euro de la 27 de studenţi ca să-i treacă la examen, Florin Gorunescu a fost condamnat, prima oară, în noiembrie 2012, de judecătorii Tribunalului Dolj, la 2 ani de închisoare cu executare. Sentinţa respectivă a fost desfiinţată de Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus rejudecarea cauzei, la Tribunalul Bucureşti. Judecătorii de aici au restituit dosarul la procuror, pentru refacerea urmăririi penale. Abia pe 15 ianuarie 2016 dosarul a ieşit din procedura camerei preliminare, şi, după doi ani de proces, pe 23 ianuarie a.c., Tribunalul Bucureşti l-a condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare. Atât Parchetul, cât și inculpatul au formulat apel, numai că Florin Gorunescu n-a mai apucat să vadă o sentință definitivă în acest dosar, întrucât a decedat, iar procesul a încetat: „încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Gorunescu Florin pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită în formă continuată (…) ca urmare a decesului inculpatului”, se arată în hotărârea Curții de Apel București, care este definitivă.