„Târgul Jucăriilor”, la Parohia „Maica Domnului” – Oota

0
268


Targul JucariilorParohia „Maica Domnului” – Oota va organiza duminică, 28 mai, după Sfânta Liturghie, începând cu ora 11.30, evenimentul caritabil „Târgul Jucăriilor”, ediţia a III-a. Persoanele care doresc să se alăture acestei acţiuni pot dona jucării până sâmbătă, 27 mai, şi dimineaţa, în ziua târgului, la biserica situată pe strada „General Dragalina” nr. 115, lângă Liceul „Traian Vuia”. Fondurile obţinute vor fi folosite pentru acordarea de burse elevilor  cu rezultate bune la învăţătură, care provin din familii aflate în dificultate.

«În săptămâna premergătoare acestui eveniment colectăm jucării uitate de copii. Fiecare dintre părinţi ştiu că avem pe acasă jucării cu care copiii nu se mai joacă, pe care le dau uitării, dar care alţi copii le-ar putea folosi. Noi colectăm aceste jucării, le primim la biserică, le mai curăţăm, le mai înfrumuseţăm, iar în ziua de 28 mai, atunci când va avea loc „Târgul Jucăriilor”, după Sfânta Liturghie, încercăm să ne jucăm împreună cu cei mici, astfel încât să ne bucurăm împreună, iar  bucuria noastră să fie împărtăşită şi celor aflaţi în nevoie. „Târgul Jucăriilor” este întotdeauna poziţionat ca dată înainte de 1 Iunie, Ziua Copilului, de aceea este o sărbătoare pentru copii. Anul acesta, programul este mai deosebit. Nu vor lipsi prinţesele cu care copiii se pot fotografia!”, a declarat preot Bogdan Trifu, de la Parohia „Maica Domnului” – Oota din Craiova, organizatorul acţiunii caritabile.

Evenimentului i se vor alătura şi membrii Centrului Naţional de Educare Canină, pentru a-şi prezenta prietenii lor salvatori. De asemenea, va avea loc un exerciţiu al pompierilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Oltenia al jud. Dolj. Parteneri în organizare sunt ACCES Oltenia, Centrul Naţional de Educare Canină şi  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Oltenia al judeţului Dolj.