Facultatea de Teologie şi-a prezentat oferta educaţională

1
43

În cadrul Zilelor Porţilor Deschise, ediţia a XI-a, eveniment organizat de Universitatea din Craiova, Facultatea de Teologie din Craiova şi-a expus oferta educaţională pentru anul universitar 2013 – 2114.

La specializarea Teologie Ortodoxă Pastorală sunt propuse 70 de locuri pentru forma de învăţământ la buget şi 10 locuri pentru forma de învăţământ cu taxă. Admiterea constă în două etape: prima etapă, probele eliminatorii, vizita medicală, examenul psihologic şi verificarea aptitudinilor muzicale, admis/respins. Etapa a doua constă în examenul scris la Teologie Dogmatică, care are o valoare de 70 la sută din nota finală, iar 30 de procente reprezintă media obţinută la examenul de bacalaureat. Pentru specializarea Artă Sacră sunt propuse 20 de locuri subvenţionate de către stat şi 10 locuri pentru forma de învăţământ cu taxă. La această specializare, admiterea se face pe baza probelor eliminatorii: vizita medicală, examenul psihologic, interviul, pe criteriul admis/respins, şi probele practice care constau în depunerea unei mape personale care trebuie să cuprindă creaţii personale din domeniu, un minim de 20 de lucrări. Mapa se va depune în etapa de înscriere a dosarului la secretariatul Facultăţii de Teologie. Admiterea la specializarea Artă Sacră se va face în baza mediei obţinute la examenul de bacalaureat, în procent de sută la sută. Dosarele de înscriere pentru domeniul Teologie se vor depune între 8 şi 22 iulie 2013, proba eliminatorie va avea loc în data de 23 iulie, iar proba scrisă pe 24 iulie. Rezultatele vor fi afişate în data de 26 iulie.

1 COMENTARIU

  1. La facultatea de Teologie din Craiova am avut cea mai nefasta experiența din viața mea, gratie unor cuviosi parinti profesori care mi-au dovedit ca, înainte de a fi preoți, nu știu ce înseamnă sa fie oameni. Păcat! Menționez ca sunt student bursier al acestei facultati.

Comments are closed.