România a trimis în Italia 90.000 de măști de protecție din rezerva strategică a UE

0
192
O aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române a decolat sâmbătă dimineață de la Baza 90 Aeriană Otopeni, cu destinația Milano, pentru transportul în Italia a 90.000 de măști de protecție tip FFP 2 din rezerva strategică a Uniunii Europene găzduită de țara noastră. La întoarcere, aeronava va avea în țară echipa de medici și asistenți care au lucrat ca voluntari în spitale din Italia.

 

Departamentul pentru Situații de urgență a anunțat că aceste materiale sunt parte din rezerva de contramăsuri medicale pentru epidemia de COVID-19, constituită în România, achiziționate de către țara noastră pe baza unui grant în valoare de 10 milioane de euro semnat de DSU/IGSU cu Comisia Europeană prin Direcția Generală Protecție Civilă și Operațiuni Umanitare Europene– DGECHO.
La întoarcere, aeronava va aduce în țară echipa de medici și asistenți care a participat în Italia, în perioada 07 – 24 aprilie, la misiunile destinate salvării persoanelor afectate de noul tip de coronavirus, alături de personalul medical italian. Echipa de medici și asistenți români a fost însoțită în această misiune de un reprezentant al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în calitate de ofițer de legătură, având misiunea de a facilita, împreună cu autoritățile din peninsulă, integrarea echipei românești în sistemul medical italian.