60.000 de pachete de țigări, la un pas să ajungă pe piața neagră

0
212

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în ultimele zile, la „frontiera verde”, aproximativ 60.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană și belarusă, în valoare totală de circa 695.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de defacere din zonă.

Cu două zile în urmă, în zona sectorului Poliției de Frontieră Negrești Oaș, judeţul Satu Mare, a fost declanșată o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Dimineața, în jurul orei 9, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat mai multe persoane care transportau colete voluminoase din Ucraina în România. Imediat, oamenii legii au acționat pentru reținerea persoanelor, moment în care acestea au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean. Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit. Polțiștii de frontieră au reținut o persoană, celelalte persoane fugind pe teritoriul statului vecin. Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră. La fața locului au fost descoperite mai multe colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.950 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană și belarusă, în valoare de peste 93.000 lei, care au fost confiscate.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava au descoperit o autoutilitară abandonată, în care a găsit 31.270 pachete țigări, în valoare de aproximativ 365.900 lei.

Ieri și azi-noapte, tot polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit peste 20.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de aproximativ 236.000 lei.