Muzeul online dedicat românilor de pretutindeni, lansat în format nou

0
311

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) lansează noul format al platformei online a Muzeului Românilor de Pretutindeni, care conţine şi o secţiune dedicată realizărilor din diaspora.

Prin noua secţiune, MRP doreşte să promoveze românii de succes de pretutindeni, adevărate modele de conduită şi implicare în păstrarea şi promovarea identităţii româneşti peste hotare, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Muzeul pentru Românii de Pretutindeni s-a concretizat la 1 octombrie 2018, sub forma unei platforme online, la adresa http://www.muzeu.mprp.gov.ro.

Platforma include secţiuni precum: Români din jurul graniţelor, Diaspora de mobilitate, Mediul Asociativ Românesc, Centenar, Exilul Românesc, Şcoala şi biserica, Vechi cărţi de identitate şi paşapoarte, Hărţi, Tradiţii şi Obiceiuri, iar de anul acesta va conţine şi o secţiune dedicată performanţei româneşti de pretutindeni.

Astfel, secţiunea “Fii inspiraţie” cuprinde un formular ce poate fi completat de utilizatorii ce vor să recomande un român din străinătate ce a făcut lucruri excepţionale sau se pot recomanda pe ei înşişi. Formularele sunt: “Am o propunere” sau “Vreau să devin inspiraţie”. Ţara în care locuieşte această persoană va fi prezentată pe o hartă a lumii.

În vederea îmbogăţirii conţinutului acestei platforme, dar şi al noii secţiuni dedicate succesului românesc de pretutindeni, MRP lansează o invitaţie deschisă mediului asociativ românesc să continue să participe la această iniţiativă prin transmiterea de materiale la adresa muzeu@mprp.gov.ro, se mai arată în comunicat. (Sursa: Agerpres)