Cel puţin 1.400 de morţi, după CUTREMURUL DEVASTATOR din Nepal. Guvernul instituie stare de urgenţă în zonele afectate

0
335

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,9 s-a înregistrat sâmbătă în apropiere de Kathmandu, capitala Nepalului, provocând pagube importante, au declarat oficiali locali.

Mai multe clădiri istorice din capitala Kathmandu s-au prăbușit în urma puternicului cutremur de pământ întregistrat sâmbătă, printre acestea și un turn istoric de nouă etaje din secolul XIX în urma prăbușirii acestuia înregistrându-se victime.

Ministrul Informaţiilor din Nepal, Minendra Rijal, a afirmat că epicentrul cutremurului a fost localizat la 80 de kilometri nord-vest de Kathmandu. Potrivit Institutului american de Geofizică (USGS), seismul s-a produs la o adâncime de 11 kilometri.

Ministrul a declarat pentru postul NDTV că există informaţii privind pagube în capitală şi în împrejurimi, dar deocamdată nu se ştie dacă s-au înregistrat victime. El a adăugat că echipele de intervenţie au fost mobilizate în zonele afectate.

Valea Kathmandeu are o populaţie densă de aproximativ 2,5 milioane de locuitori, iar clădirile din zonă se află într-o stare precară.

Cutremurul a fost resimţit şi în India şi Pakistan.