„Concert de concerte” organizat în parteneriat cu Asociaţia Interculturală Româno-Coreeană

0
129

Filarmonica „Oltenia” vă invită astă-seară, ora 19.00, la un „Concert de concerte” organizat în parteneriat cu Asociaţia Interculturală Româno-Coreeană. Își dă concursul Orchestra Simfonică a instituției, condusă de Valentin Doni, muzician complex, care se manifestă plenar în dubla calitate de dirijor şi compozitor. Născut în 1955, în Republica Moldova, și absolvent al Institutului de Arte „Gavriil Musicescu” din Chişinău, Valentin Doni este, din 2004, dirijor permanent al Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău.

Invitații serii sunt doi tineri pianiști – frații Mélanie Bourdoncle și Nicolas Bourdoncle, născuți în Aix-en-Provence (Franţa), dar cu origini craiovene, după mamă, ca și solista violonistă Yoo-Hee Kim (Coreea de Sud), care cântă pe vioara Lorenzo Storioni (Cremona 1780), pusă la dispoziţia artistei de un colecţionar particular.

Programul include Concertul în Re major pentru pian şi orchestră, Hob. XVIII:11, de Joseph Haydn, Concertul nr. 1 în Mi minor pentru pian şi orchestră, op. 11, de Frédéric Chopin, și Concertul în Re major pentru vioară şi orchestră, op. 77, de Johannes Brahms. Biletele costă 10 și 15 lei.