Şapte ani de puşcărie pentru Diculescu de la „Patria Imobiliare”

0
139

Magistraţii Tribunalului Dolj au pronunţat, ieri după-amiază, sentinţa în dosarul în care patronul de la „Patria Imobiliare”, Costinel Silviu Diculescu, a fost judecat, alături de soţia sa, Lia Roxana, şi de cântăreţul Nelu Anca, pentru constituire de grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Instanţa i-a găsit vinovaţi pe cei trei inculpaţi, Diculescu fiind condamnat la 7 ani de închisoare, soţia sa la 3 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 7 ani, în timp ce Nelu Anca a primit 4 ani de închisoare cu executare. Atât inculpaţii, cât şi procurorii DIICOT Craiova care i-au trimis în judecată, pot face apel, întrucât sentinţa nu este definitivă.

Costinel Silviu Diculescu

Reamintim că cei trei inculpaţi au fost trimişi în judecată în luna aprilie 2012, de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova care au reţinut în sarcina lor faptul că, între anii 2007 şi 2011, Diculescu, soţia sa şi cântăreţul Nelu Anca, au constituit un grup infracţional şi au înşelat în jur de 20 de persoane care au cumpărat case prin agenţia „Patria Imobiliare”. Astfel, în calitate de reprezentant al agenţiei Patria Imobiliare Craiova, societate administrată de soţia sa, Costinel Diculescu a întocmit mai multe antecontracte de vânzare-cumpărare cu diverse persoane, cărora le-a promis construirea unor case în comuna Malu Mare. După ce a încasat banii de avans, Diculescu a refuzat să încheie cu cumpărătorii contracte de vânzare-cumpărare în formă autentică, motivul fiind că, între timp, înstrăinase către alte persoane imobilele în care cumpărătorii de bună-credinţă locuiau, de ani buni, în unele cazuri. În plus, Costinel Diculescu a contractat împrumuturi la diverse unităţi bancare, punând drept garanţii imobilele pe care le vânduse în baza antecontractelor, mulţi dintre oameni trezindu-se pe drumuri. De altfel, şi în rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a soţilor Diculescu şi a lui Nelu Anca, procurorii DIICOT au consemnat faptul că activitatea infracţională a acestora a adus grave prejudicii persoanelor vătămate, care au fost convinse să-şi vândă locuinţele proprietate personală la momentul încheierii antecontractelor de vânzare-cumpărare, în vederea obţinerii sumelor de bani necesare finanţării inculpatului Diculescu în realizarea proiectului imobiliar.

Dintre cei trei inculpaţi, numai Costinel Silviu Diculescu a fost judecat în stare de arest preventiv, mandatul de arestare emis pe numele său la începutul lunii noiembrie 2011 fiind prelungit periodic de judecători, care i-au respins toate cererile de eliberare sau înlocuire a acestei măsuri.

Ieri, instanţa a pronunţat sentinţa în dosar, toţi trei inculpaţii fiind găsiţi vinovaţi şi condamnaţi. Diculescu a primit 7 ani de închisoare cu executare, instanţa menţinându-i arestarea preventivă, soţia sa a primit 3 anid e închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 7 ani, iar cântăreţul Nelu Anca a primit 4 anid e închisoare, tot cu executare. Sentinţa poate fi atacată cu apel atât de inculpaţi, cât şi de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova.