A 23-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru 2013, în octombrie

0
115

Ediţia din acest an a Festivalului Naţional de Teatru (FNT), a 23-a, se va desfăşura în perioada 25 octombrie – 3 noiembrie, în Bucureşti, potrivit unui anunţ postat pe site-ul oficial al evenimentului, organizator principal fiind Uniunea Teatrală din România (UNITER). În luna martie, Institutul Cultural Român a anunţat că va finanţa ediţia 2013 a manifestării cu suma de 200.000 de lei.

Începând din 2011, Festivalul Naţional de Teatru are un nou logo, semnat de Dragoş Buhagiar, şi un nou selecţioner, criticul de teatru Alice Georgescu. Anul trecut, Festivalul – care s-a desfăşurat între 26 octombrie şi 4 noiembrie – a fost deschis cu spectacolul coregrafic „D’ale noastre”, realizat de Gigi Căciuleanu după texte de I.L. Caragiale, o montare care a reflectat, de altfel, şi unul din pilonii centrali ai ediţiei – I.L. Caragiale, sărbătorit la 160 de ani de la naştere şi deplâns la 100 de ani de la moarte. FNT 2012 a stat şi sub simbolul operei regizorale a lui Silviu Purcărete, unul dintre cei mai faimoşi artişti români de astăzi.

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova a participat la Festival cu două spectacole: „O noapte furtunoasă”, de I.L Caragiale, în regia lui Mircea Cornişteanu (căruia îi aparţine şi ilustraţia muzicală) şi scenografia Liei Dogaru, şi „Măsură pentru măsură”, de W. Shakespeare, în regia lui Silviu Purcărete.