Tragedie pentru un licean de la Colegiul „Carol I” – S-a electrocutat în Gara Craiova

0
118

Beniamin Daniel Nastasie, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Carol I”, a fost victima unui accident care i-a pus viaţa în pericol. Duminică seara, în jurul orei 21.00, adolescentul a trecut printre două vagoane de marfă staţionate în gară şi s-a electrocutat, suferind arsuri de gradele II, III şi IV pe 90% din suprafaţa corpului. Părinţii spun că băiatul respiră singur, este conştient, dar sedat, şi are nevoie de sprijin umanitar pentru a fi operat.

Liceanul necesită transplant de piele şi sânge grupa A2 negativ, dar orice grupă este binevenită pentru a extrage plasma şi substanţele de care are nevoie. Sângele se poate dona la Spitalul nr. 1 din Craiova, la centrul de donare, cu precizarea că este pentru Beniamin Daniel Nastasie, care acum este internat la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Tânărul face parte dintr-o familie cu patru copii, iar în aceste clipe dificile are nevoie şi de sprijin financiar. Prima mână i-a fost întinsă de conducerea şcolii, unde acesta este elev.

„Am stat de vorbă cu părinţii şi are nevoie de sânge, piele, dar şi de sprijin financiar. Şcoala s-a implicat să trimită bani familiei. Consiliul Elevilor, dar şi Consiliul Consultativ al Părinţilor au declanşat o campanie de strângere a banilor şi alta pentru donare de sânge. O să-i ajutăm cât va fi nevoie. Banii vor fi trimişi ritmic, pentru că toată familia este la Bucureşti. În prima etapă vom da 2.000 de lei”, a precizat Dănuţ Mic, directorul Colegiului Naţional „Carol I”.

Tragedia a creat o mare suferinţă întregii familii, care speră ca Dumnezeu să-i mai dea o şansă fiului lor. Sunt într-o aşteptare apăsătoare. „Nu ştiu de câţi bani ar fi nevoie ca să-i salvăm viaţa. Totul depinde cum va evolua şi starea lui. Aşteptăm să ne spună şi medicii când va fi operat. Acum este sedat şi medicii spun că deocamdată numai Dumnezeu ştie ce va fi”, a declarat printre lacrimi tatăl băiatului. Cine poate să-l ajute pe Daniel este rugat să îl contacteze pe fratele acestuia, Iosif Nastasie, la numărul de telefon 0755.105.195.