Crosul Primăverii, în Parcul „Nicolae Romanescu”

0
85

Craiovenii au un motiv în plus să ajungă, în acest week-end, în Parcul „Nicolae Romanescu”. Cum soarele de afară şi spectacolul naturii care se trezeşte la viaţă fac aproape obligatorii plimbările în aer liber, duminică vine şi cu o surpriză. Începând cu ora 10.00, se dă startul la „Crosul Primăverii”, la care s-au înscris deja peste 500 de participanţi de la 2 ani şi până la 60 de ani. Pe lângă cura de sănătate, participanţii norocoşi – fiindcă vor fi mai multe tombole – vor pleca acasă cu o mulţime de premii.

djts (1)„Crosul Primăverii” este prima competiţie care se organizează în Parcul „Nicolae Romanescu” după perioada în care a fost închis pentru lucrările de reabilitare şi modernizare. Organizatorii – Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tinerei (DJTS) Dolj – promit că este una dintre cele mai frumoase competiţii de până acum deoarece mulţi sponsori au decis să sprijine sportul şi, prin urmare, participanţii sunt aşteptaţi şi cu multe premii tentante.

„Pentru acest eveniment, am început înscrierile încă de la data de 1 martie. Timp de aproape o lună s-au înscris online 570 de persoane. Cred că este cel mai mare număr de participanţi, pe cele trei curse pe care le organizăm. Este unul din cele mai populare crosuri pe care le-am organizat până acum, iar lucrul acesta se datorează probabil şi numeroşilor parteneri şi sponsori pe care îi avem şi cărora le mulţumim”, a declarat directorul DJTS Dolj, Alina Ionescu, într-o conferinţă de presă care a fost organizată, vineri, la intrarea în parc.

Trei probe competiţionale

djts (2)„Crosul Primăverii” este programat duminică dimineaţa, când se va da startul în trei curse: „Cros” (6.800 de metri), Family (400 de metri) şi Fun (1.400 de metri). „Cine doreşte să participe poate să vină să se înscrie şi duminică înainte cu 40 de minute de start, în intervalul 8.30-10.00. Pentru cursa de 6.800 de metri vom avea startul la ora 10.00, la 10.40 – startul pentru cursa Family şi la ora 11.00 – startul pentru cursa Fun. Cursa de 6.800 de metri înseamnă două ture de parc, până în Valea Fetii, cea de 1.400 de metri – o tură până la Ciobănaşul şi înapoi şi cei 400 de metri sunt pentru cursa Family”, a precizat directorul DJTS Dolj.

Părinţii şi copiii aleargă împreună

djtsProba de Cros s-a bucurat de mare succes, fiind înscrise deja 169 de persoane – 45 de fete şi 124 de bărbaţi. La cursa Fun, erau înscrişi până vineri 253 de persoane, iar la cursa Family – 61 de familii înscrise. Organizatorii au menţionat că, în cursa Family, se pot înscrie părinţii cu copiii, condiţia fiind să fie maxim trei persoane în echipă şi cel puţin un membru al echipei să aibă sub 10 ani. „Avem participanţi mai mici de 2 ani pentru Family şi până la 60 de ani. Dorim să face o sărbătoare a sportului din acest eveniment. Vom amenaja un loc de joacă şi vom încerca să creăm o atmosferă foarte frumoasă şi sperăm să avem alături de noi cât mai mulţi participanţi dintre cei care s-au înscris”, a menţionat Alina Ionescu.

Sportivii de performanţă îi încurajează pe craioveni

djts (3)Alături de craioveni vor alerga şi sportivi care fac performanţă, precum şi antrenori care vor, înainte de toate, să dea un imbold craiovenilor şi tuturor celor care îşi vor pune tricourile şi se vor alinia la start. „Sunt foarte fericită că pot să particip la acest cros şi că fac parte din Liceul cu Program Sportiv «Petrache Trişcu». Școala noastră este partener în echipa de organizare a acestui cros. Aşteptăm un numnăr cât mai mare de participanţi şi consider că sportul este un bun ambasador pentru ţară, ne ajută să avem un corp sănătos şi să arătăm şi bine şi, de ce, să facem şi performanţă. Un copil care face sport, în ziua de astăzi, este un copil diferit faţă de alţii care stau numai în faţa calculatorului. De aceea consider că este important să facem sport”, a mărturisit Miruna, o tânără participantă la „Crosul Primăverii”.

Mihaela Neacşu, atleta craioveană care a participat la Jocurile Olimpice din 2008, va alerga şi ea alături de craioveni: „M-am înscris cu mare drag la acest cros şi sunt mândră că îi insuflu şi copilului meu pasiunea pentru atletism. El are 6 ani şi a început antrenamentele cu noi. Aşa am început şi eu, tot prin înscriere de mic copil, prin participare la asfel de crosuri şi sunt convinsă că evenimentele de acest gen sunt un bun prilej de a face sport şi un prim pas spre performanţă. Îndemn copiii să vină către sport, măcar o oră sau două, ca să facă mişcare în aer liber. Ne aşteptăm la un număr cât mai mare de participanţi”.

Premii tentante

Participanţii la „Crosul Primăverii” vor fi răsplătiţi de către organizatori şi cu o mulţime de premii tentante. Acestea se vor acorda în baza unei tombole, ideea fiind să se încurajeze participarea, şi nu neapărat câştigarea acestor curse. Premiile sunt asigurate de sponsori şi constă în vouchere pentru săli de sport, Spa, bazin de înot, locuri de joacă Bebeti sau vouchere de cumpărături la Mercur Center, în valoare de 100 lei fiecare, 5 abonamente a câte 5 şedinţe la fitness, şedinţe de masaj. La cursa de Cros, DJTS acordă premiile pentru primele trei locuri, constând în echipament sportiv. „Plus Auto” oferă unui participant norocos o maşină cu plinul făcut, pe care să o folosească pe timpul unui week-end.