O jumătate de oră şi o ocazie pentru Ivan

0
90

Atacantul Ştiinţei a fost aproape să deschidă scorul imediat după ce a fost introdus în meciul amical câştigat de România contra Lituaniei, la Giurgiu

România a arătat ceva fotbal în amicalul cu Lituania când au intrat pe teren cei mai în formă jucători din campionatul intern, Stanciu îndeosebi, dar şi Ivan sau Hora. Noul decar al naţionalei, aflat chiar la debut, a şi marcat unicul gol, unul superb, cu un şut de la 25 de metri. Introdus în minutul 58, Andrei Ivan a avut o ocazie peste doar două minute, când a deviat mingea la un corner, iar portarul Zubas a intrervenit salvator pe linia porţii. Tot Ivan a reluat pe respingere, din foarfecă, dar mingea a trecut pe lângă poartă. Atacantul de 19 ani a mai avut un şut blocat, pe final, după o acţiune bună a lui Hora. Site-ul oficial au UEFA notează în privinţa meciului de la Giurgiu: „Stanciu a avut un debut de vis, marcând unicul gol al partidei cu un şut de la distanţă. O altă rezervă, Ivan, l-a întrebuinţat pe Zubas, iar Moţi a avut o altă ocazie, reuluând cu capul pe lângă poartă”. Prestaţii modeste au avut Torje, Rusescu, Sânmărtean, Keşeru şi Florin Tănase. România va mai disputa un meci amical, duminică, la Cluj-Napoca, cu Spania, de la ora 21.45. Anghel Iordănescu a declarat despre meciul cu Lituania: “Am avut multe momente bune, dar trebuie să precizez că am avut şi momente moarte în echipa noastră. Trebuie să luăm în calcul şi că am avut multe schimbări, am avut jucători care au debutat şi ţin să-l remarc aici pe Nicuşor Stanciu. Măţel nu joacă la echipa lui de club, Torje nu mai este titularul pe care îl ştiam la echipa de club. Mai sunt şi alţii, dar o să mă opresc aici. Am menajat şi câţiva jucători pentru meciul cu Spania, jucători care au dus greul în meciurile din preliminarii. Vom schimba personajele la meciul cu Spania, nu sistemul. Sper ca până la ora jocului de duminică să se corecteze problema cu gazonul la Cluj”.

România – Lituania 1-0

A marcat: Stanciu 65.

Stadion: „Marin Anastasovici”, Giurgiu. Spectatori: 5000.

România: Pantilimon 7 – Măţel 6, Chiricheş 7, Moţi 7, S. Filip 6 (Toşca 86′) – Pintilii 5, Sânmărtean 5 (Hoban 59′) 6 – Torje 4 (Ivan 58′) 6, B. Stancu 5 (Hora 76′) 6, Fl. Tănase 4 (Stanciu 46′) 8 – Rusescu 5 (Keşeru 46′) 5. Selecţioner: Anghel Iordănescu.

Lituania: Zubas – Vaitkunas, Georgas, Girdvainis, Andriuskevicius – Slivka (Kuklys 68′), Zulpa – Petravicius (Veliulis 84′), Cernych (Panka 83′), Luksa (Mikoliunas 58) – Spalvis (Matulevicius 68′). Selecţioner: Edgaras Jankauskas.

Arbitru: David Fernandez Borbalan (Spania).