ASB Craiova organizează Festivalul „Cu gândul spre Basarabia”

0
350

Timp de trei zile, începând de astăzi, Asociaţia Studenţilor Basarabeni (ASB) din Craiova organizează o suită de manifestări dedicate împlinirii celor 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Studenţii basarabeni aflaţi la studii în Centrul Universitar Craiova vor desfăşura o serie de activităţi culturale în cadrul Festivalului „Cu gândul spre Basarabia”.

Asociaţia Studenţilor Basarabeni din Craiova, în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova şi Casa de Cultură a Studenţilor, va organiza o serie de activităţi dedicate zilei de 27 martie 1918. La acest eveniment sunt invitaţi să participe atât studenţi, cât şi reprezentanţi ai mediului academic din Craiova şi nu în ultimul rând, oficialităţi locale şi centrale. „Festivalul are drept scop comemorarea eroilor Unirii, trezirea spiritului naţional, păstrarea valorilor, promovarea culturii, precum şi extinderea conceptului de „naţiune” în rândul tinerilor”, a subliniat Oleg Untu, preşedintele Asociaţiei Studenţilor Basarabeni din Craiova.

Manifestarea se va desfăşura pe parcursul a trei zile zile. Începe  astăzi, ora 17:30, în incinta Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale, unde se va desfăşura “Cupa Unirii” la Minifotbal şi Tenis de masă.  Duminică, 27 martie, ora 12.00, când tinerii din Basarabia se vor prinde alături de craioveni, în tradiţionala „Horă a Unirii”, care va avea loc în Piaţa Mihai Viteazul.

Tot aici, la statuia marelui conducător se vor depunere flori şi coroane de flori. Festivalul Cu gândul spre Basarabia” continuă cu un concert dedicat marelui eveniment  care va avea loc duminică,  începând cu ora 18.00, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenţilor Craiova. Prezintă marea noastră actriţă Alla Cebotari, un suflet nobil, basarabean. Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”, acompaniat de Ansamblul Folcloric „Tezaur” din Chişinău, Suzana Popescu, Viorica Ciubotaru, Tatiana Profire dar şi cântăreaţa Alla Cebotari, în calitate de invitaţ speciali, vor crea o atmosferă caldă şi prietenoasă acestei seri.     Vă aşteptăm să făurim Unirea împreuna !”, a spus liderul studenţilor basarabeni.