Fără angajări la regiile craiovene

1
46

Consilierii municipali vor avea pe masă, la ședința ordinară de joi, și proiectele de hotărâre privind organigramele și statutul de funcții de la trei regii craiovene. În rapoartele care însoțesc proiectele, se precizează de către nici o regie nu și-a schimbat numărul de angajați, în sensul că nu a fost nimeni dat afară și nu va fi nimeni angajat în 2014. Există totuși o noutate care este comună la toate cele trei regii, și anume aceea că au apărut șefi noi în cadrul fiecăreia.

RAADPFL Craiova a funcționat anul trecut cu 664 de angajați și își propune să meargă și în acest an cu același număr de salariați. Dintre aceștia însă vor fi câțiva care își vor schimba încadrarea, devenind șefi de birouri. Conducerea propune înființarea a două birouri noi, prin redistribuirea salariaților de la alte compartimente. Se comasează formația ”Mobilier urban, fântâni arteziene și centrale termice” cu sectorul „Mecanizare, exploatare și reparații parc auto”, rezultând un serviciu nou, condus de un șef, fost tehnician în cadrul altui serviciu. Al doilea șef apare la Biroul ”Administrare Grădină Zoologică”, (birou înființat prin transformarea formației ”Grădina zoologică”), postul de biolog devenind şef birou „pentru o mai bună coordonare a acestei activităţi”.

Trei birouri noi la Termo

SC Termo SRL Craiova are cel mai mare număr de angajați, respectiv 760 de posturi, pe care și-l va menține și în 2014. Nu se mai fac angajări, însă salariații sunt redistribuiți pe birouri și servicii noi. Prin reorganizare apar trei birouri noi. Oficiul „Juridic” se transformă în Biroul „Juridic”, care trece din subordinea directorului comercial în cea a administratorului și care va avea un șef nou. Un alt birou nou înființat este biroul „Dezvoltare-Control”, care trece din subordinea directorului administrativ în cea a administratorului și, de asemenea, va avea un șef. Al treilea birou este „Casierie”, care va funcționa în subordinea contabilului-șef al SC Termo SRL și care, de asemenea, va avea și el un șef nou, care va fi preluat dintr-un post de execuție.

Trei șefi noi și la RAT Craiova

O altă regie care și-a alcătuit organigrama este RAT Craiova. Ca și în cazul celorlalte două regii, și aici se păstrează același număr de angajați din 2013, de 750 de posturi. Conducerea face, în schimb, o serie de redistribuiri între compartimente, rezultând, între altele, și trei birouri noi care vor funcționa în acest an. Biroul „Juridic”, prin cumularea posturilor deţinute de consilierii juridici din cadrul Serviciului „Resurse Umane Salarizare” şi din cadrul Biroului „Achiziţii şi Aprovizionare”. Postul de șef de birou se înfiinţeaza prin transformarea unui post de execuţie într-un post de conducere. Un alt birou nou înființat este biroul „Control”, conducerea regiei menționând că este necsar întruct, în 2013, au fost încasări mari. Al treilea birou este Biroul „Marketing”, care va avea patru fruncționari, conduși de un șef de birou.

1 COMENTARIU

Comments are closed.