„Clopotele din Berlin și alte priveliști” – un spectacol lectură după texte și poezii de Marin Sorescu

0
207

Teatrul Național, care-i poartă numele, îl va sărbători și în acest an pe Marin Sorescu. Născut în 1936, pe 29 februarie (prilej constant de glume pentru prieteni, cum că nu dă de băut decât din… patru în patru ani), Sorescu este autorul român a cărui operă este revizitată frecvent de generații de cititorii care se lasă încă seduși de fina ironie a celui ce vedea „literatura în desfășurare ca un mare spectacol”.

Până la premiera din aprilie cu Vărul Shakespeare” (regia Radu Boroianu), Naționalul craiovean vă invită la un spectacol-lectură în data de 27 februarie, de la ora 17:00, în sala „Ia te uită!”, intitulat „Clopotele din Berlin și alte priveliști”, la care vor participa actorii: Angel Rababoc, Constantin Cicort, Nicolae Vicol, Petra Zurba. Intrarea publicului este liberă la acest spectacol-lectură, iar selecția textelor, după jurnale și poezii ale scriitorului a fost realizată de Nicolae Coande.

Pentru cei care doresc să citească în avanpremieră un fragment din spectacol, iată poemul Perseverență, recent intrat în atenția anglofonilor din momentul în care a fost afișat în metroul londonez.

Perseverență

„Voi privi la iarbă

Până voi obţine titlul

De doctor în iarbă.

 

Voi privi la nori

Până voi ajunge Laureat

Al norilor.

Voi trece pe lângă fum

Până când fumul, de ruşine,

Va deveni iar flacăra

De la început.

 

Voi trece pe lângă toate lucrurile

Până când ele

Vor veni să mă cunoască”