Au început atelierele de confecționat mărțișoare

0
592

Cei mai mici dintre craioveni au luat parte la activitatea cu titlul „Mărțișoare pentru ființe dragi”, ce a fost organizată de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”.

Activitățile se desfășoară în cadrul proiectului „Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei”, iar în prima zi a atelierului de confecționare, preșcolarii de la Grădinița „Tudor Vladimirescu” și de la Grădinița „Sfânta Ana” au vestit primăvara și au realizat mărțișoare.

„Este vorba despre un proiect care anul acesta ajunge la ediția a X-a, se adresează școlarilor și preșcolarilor din municipiul Craiova, dar și din localitățile învecinate și presupune un evantai de acțiuni cu caracter educațional”, a spus Alexandru Ionicescu, purtătorul de cuvânt al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova.

Ziua de 1 Martie aduce cu ea un frumos obicei de primăvară numit mărțișor. Acesta din urmă este considerat un talisman al norocului, al bunăstării și al prețuirii. „Realizăm această activitate de nouă ani fără întrerupere. Acțiunea este specifică perioadei în care ne aflăm. Cu materialele pe care biblioteca le pune la dispoziție, împreună cu profesorii și copiii care ne frecventează, vom vesti împreună venirea primăverii.”. a adăugat Alexandru Ionicescu.

Atelierul de mărțișoare va lua șfârșit pe 27 februarie 2020, iar pentru că ne apropriem de luna martie, reprezentanții bibliotecii își propun activități dedicate Zilelor Elenei Farago, precum și activitățile ecologice, dar și de vizionare nu vor lipsi.