Dolj: Razie de amploare a poliţiştilor rutieri

0
50
20170225_114001În acest sfârşit de săptămână a avut loc o nouă acţiune punctuală a tuturor formaţiunilor de poliţie rutieră de pe raza judeţului Dolj, punându-se accent pe principale cauze generatoare de accidente de circulaţie.
 Astfel, poliţiştii doljeni au acţionat pe principalele artere rutiere din municipiul Craiova, dar şi pe sectoarele de drumuri naţionale şi europene din judeţ cu risc accidentogen ridicat, în scopul prevenirii şi combaterii evenimentelor rutiere cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză, totodată urmărindu-se şi prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool.
Totodată, poliţiştii rutieri au acţionat pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun în momentul în care se urcă la volan, deşi au consumat băuturi alcoolice.
La acţiune au participat poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova, Biroului Drumuri Naţionale şi Europene, precum şi din cadrul celorlate formaţiuni de poliţie rutieră de pe raza judeţului Dolj, fiind constatate 3 fapte de natură penală, precum şi 178 de abateri contravenţionale la regimul circulaţiei pe drumurile publice, din care 119 depăşiri ale regimului legal de viteză pentru sancţionarea cărora au fost aplicate amenzi în valoare totală de peste 52.000 lei.
În timpul derulării acţiunii, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 5 permise de conducere.
 
Exemple :
v    Vineri, 24.02.2016, în jurul orei 1615, un echipaj de poliţie din cadrul Biroului Rutier Craiova l-a depistat pe numitul T. IULIAN, de 37 de ani, din Craiova, jud. Dolj, care a condus un autoturism pe strada Adolf Waidman, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din data de 16.02.2017. Celui în cauză i s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de,,conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată ”.
v    În noaptea de 24/25.02.2017, în jurul orei 0010, poliţiştii rutieri l-au depistat în trafic pe C. GELU, de 46 de ani, din Craiova, care a condus un autoturism, pe strada A.I. Cuza din municipiu,  iar  în urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest sens, persoana în cauză a fost condusă la Spitalul nr. 1 Urgenţă Craiova pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Conducătorului auto i s-a întocmit dosar de cercetare penală.
 În această dimineaţă, poliţiştii rutieri l-au depistat pe B. CLEMENT, de 39 de ani, din localitatea Brădeşti, judeţul Dolj, în timp ce conducea un autoturism, pe str. Severinului din Craiova, având o concentraţie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la UPU Craiova unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de ,,conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului”.