Sorin Cîmpeanu vrea o nouă lege a Educaţiei

0
208
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că noua lege a Educaţiei va fi structurată pe două secţiuni: învăţământ preuniversitar, respectiv universitar. 
“Noi va trebui să avem o nouă lege a educației, cel mai probabil o lege a învățământului superior, separat de o lege a învățământului preuniversitar”, a declarat ministrul Educației, la B1TV, citat de edupedu.ro. Acesta a afirmat că în noua lege va cuprinde concluziile proiectului „România Educată”. În luna octombrie a anului trecut, Sorin Cîmpeanu anunța că își asumă întârzierea implementării proiectului „România Educată” și că „dorința noastră” este de a avea o nouă lege a Educației până la începutul anului școlar viitor.

„În această lege, trebuie să fie cuprinse toate concluziile proiectului România Educată, care a făcut obiectul unor dezbateri largi într-o perioadă lungă de timp. Vor trebui să fie cuprinse așteptările de la sistemul de învățământ care avea foarte multe probleme cronice înainte de criza sanitară și care au fost amplificate enorm de criza sanitară”, a spus Sorin Cîmpeanu. Acesta a mai completat că „suntem într-un punct de minim din multe perspective. Dacă nu avem toate aceste lucruri într-o lege, inclusiv subiectul salarizării, într-o lege organică, specifică a învățământului, cred că nu vom reuși să ne redresăm.”