Djokovic – Nadal, finala masculină de la Australian Open 2019

0
220

Finala de la Australian Open 2019 va opune primii doi jucători din clasamentul ATP: Novak Djokovic (nr. 1 ATP) vs Rafael Nadal (nr. 2 ATP). Finala va fi duminică, de la ora 10:30, ora României.

Jucătorul din Serbia s-a impus în semifinale în faţa numărului 31 în ierarhia mondială, Lucas Pouille, în trei seturi, scor 6-0, 6-2, 6-2, după o oră şi 25 de minute de joc. Novak Djokovic, s-a calificat pentru a şaptea oară în finala de la Australian Open, acolo unde are şase trofee câştigate. Nadal, care nu a pierdut niciun set la această ediţe, a câştigat o singură dată titlul la Melbourne, acum un deceniu.

Va fi cea de-a 53-a confruntare directă dintre Nadal şi Djokovic, sârbul conducând cu 27 la 25. În ultima întâlnire, liderul ATP l-a învins pe sportivul din Spania, în semifinalele de la Wimbledon 2018.

Este a doua finală jucată între cei doi tenismeni la turneul de Grand Slam de la Australian Open. În 2012, Djokovic a câştigat meciul, care a durat aproape şase ore. A fost cea mai lungă finală all-time de la un turneu de Gand Slam.