“U” Craiova – Zaglebie Lubin 2-0, într-un amical în Antalya

0
138

Devis Mangia a împărţit în două lotul Universităţii Craiova pentru amicalele din penultima zi de cantonament în Antalya, cu Zaglebie Lubin şi Ludogoreţ Razgrad. Mai întâi, alb-albaştrii au întâlnit formaţia Zaglebie Lubin (locul 5 în prima ligă poloneză) şi s–au impus cu 2-0, prin dubla lui Cristi Bărbuţ. Ca şi formaţia din Bănie, leşii au aliniat o formulă inedită, cu mulţi jucători tineri, care nu prea evoluează în meciurile oficiale. Câte trei ocazii au ratat cele două echipe în prima parte, dar craiovenii au fost mai realişti. Juniorul Vali Constantin i-a servit două mingi pe viteză lui Bărbuţ, din careu au ieşit un gol şi o bară. În minutul 35, fostul timişorean a înscris după ce portarul îi respinsese prima reluare, iar la ultima fază a primei părţi scăriţă lui Bărbuţ a întâlnit transversala. Calancea a avut două intervenţii bune, la şuturi prilejuite de unele gafe ale fundaşilor săi. În repriza secundă, puştiul Borţa a tras şi el în bară, la o fază din care putea marca şi Mihai Roman. Vali Mihăilă a ratat de două ori singur cu portarul, dar în minutul 82 a  fost de neoprit pe stânga şi l-a servit pe Bărbuţ pe 6 metri pentru 2-0.

Universitatea Craiova a evoluat în formula: Calancea (82 Dică) – Datkovic (56 Puţaru), Tiago Ferreira, Briceag – Dimitrov, Zlatinski (56 Enache), Ov. Bic, Borța – Bărbuț, M. Roman (65 Markovic), V. Constantin (60 Mihăilă).

Pentru Zaglebie Lubin au început jocul: Leciejewski – Pietrzak, Szota, Jonczy, Czerwinski – Slisz, Bonecki, Kubicki, Mazek, Moneta – Tuszynski. Au intrat: Forenc –  Balić, Pakulski, Andrzejczak, Starzynski, Nespor, Wozniak.

În precedentele amicale din Turcia, Universitatea pierduse cu 4-2 în faţa nemţilor de la SV Meppen (Liga a III-a) şi a câştigat cu 1-0 în faţa Lechiei Gdansk (Polonia, locul 11 în prima ligă).