Recital de pian susţinut de Ieronim Cosmin Gugu

0
372

Ieronim Cosmin Gugu 1Filarmonica „Oltenia” vă invită astă-seară, de la ora 19.00, la Muzeul de Artă Craiova, la un recital de pian susţinut, în cadrul stagiunii de muzică de cameră, de Ieronim Cosmin Gugu. Tânărul pianist bucureştean, născut în anul 1991, şi-a făcut debutul ca solist concertist la vârsta de 20 de ani, cântând Concertul nr.1 în Do major de Ludwig van Beethoven. Pregătirea muzicală o datorează învăţământului vocaţional din capitală, absolvind Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (licenţă), actualmente fiind masterand la aceeaşi instituţie de învăţământ superior, clasa prof. univ. dr. Vlad Dimulescu.

S-a remarcat prin calitatea interpretativă şi în cadrul unor concursuri pe ţară: Premiul II „Mihail Jora” (2008), Premiul I „Craiova Piano” (2009), Premiul I „Olimpiada Naţională” (2009 şi 2010), Premiul II „Victor Giuleanu”. A beneficiat de îndrumarea unor pianişti de primă linie: Martin Hughes, Cristian Beldi, Mirabela Dina, Rostislav Yovchev, Daniela Andonova, Iustin Oprean, Roberto Russo. Virtuţile sale pianistice au fost apreciate şi cu prilejul unui şir de recitaluri prezentate pe scene din Bruxelles, Râmnicu Vâlcea, Bucureşti, Sibiu, Oneşti, Bârlad.

În cadrul recitalului de astă-seară, Ieronim Cosmin Gugu va cânta Sonata nr. 2 în Sol diez minor, op. 19 de Alexander Skriabin, Variaţiuni pe o temă de Corelli, op. 42 de Serghei Rahmaninov, Sonata nr. 7 în Si bemol major, op. 83 de Serghei Prokofiev, şi Mephisto-Vals nr. 1 de Franz Liszt.