Dincă va face lobby pentru Olguţa, în Parlament

0
324

Parlamentarii democrat-liberali, Mărinică Dincă, Ştefan Stoica şi Constantin  Dascălu au ieşit, ieri, într-o conferinţă de presă la sediul PDL Dolj, pentru a anunţa că vor depune mai multe amendamente la bugetul de stat. Cele mai multe se referă la asigurarea cofinanţărilor pentru investiţiile începute sau în curs de derulare în Craiova, care au nevoie de 40 milioane de lei. 

Constantin Dascălu

Potrivit deputatului Constantin Dascălu, până duminică se vor depune amendamente la legea bugetului de stat, urmând ca, de luni, să se intre la discuţiile pe comisii. De joi până duminică, se vor întocmi rapoartele, iar la începutul săptămânii viitoare, mai precis marţi, pe 5 februarie, va fi votat proiectul de buget. Deputatul PDL a criticat apoi structura bugetului, subliniind că nu e cuprinsă nici un fel de măsură de redresare economică şi se urmăreşte să se mărească veniturile doar prin măriri de taxe şi impozite. ”Se propune impozitarea agricultorilor care deţin mai mult de 2 hectare de teren. Nu e normal aşa ceva, mai ales că este un an de secetă. Nu poţi în acelaşi timp şi să subvenţionezi agricultura, dar să o şi impozitezi”, a declarat acesta.

Autostrada sudului nu se regăseşte în nici un buget

Ştefan Stoica

Deputatul Ştefan Stoica a menţionat că parlamentarii PDL vor susţine toate amendamentele care privesc investiţiile în infrastructura Doljului, mai ales acolo unde proiectele de investiţii sunt începute. ”Vom face amendamente pentru cele două centuri ale municipiului Craiova pentru a se asigura continuitatea lucrărilor care nu pot să rămână în conservare. Şi mă refer la centura de la Cârcea la Pieleşti care e finanţată, pe de o parte, din fonduri europene, iar pe de altă parte, de la bugetul de stat. Cea de-a doua centură este de la Pieleşti la Malu Mare”. Alte drumuri aflate în execuţie sunt Craiova – Calafat şi Craiova – Bechet. ”Ne vom preocupa şi de autostradă. Vreau să vă spun un lucru foarte interesant. La  Autostrada Sudului este trecută demararea proiectului. Cât despre Autostrada Piteşti – Craiova nu e deloc în programul de guvernare. Am căutat şi în bugetul Ministerului Transportului şi nu regăsim nici o autostradă în sud sau care să treacă prin Dolj”.

”Am adus 300 milioane de euro pentru Craiova”

Senatorul Mărinică Dincă a precizat că Primăria Craiova are, în acest moment, nevoie de o sumă de 40 milioane de lei, care reprezintă totalul co-finanţărilor pentru proiectele cu finanţare europeană. Dincă a menţionat că va susţine ca banii să fie daţi de Guvern pentru că ”autorităţile publice trebuie sprijinite pentru a face ceva pentru cetăţeni”. Pe de altă parte, actualul senator a subliniat că lista de proiecte demonstrează şi că fosta administraţie ”şi-a făcut treaba”: ”Din punctul meu de vedere, mi-am îndeplinit misiunea la Primăria Craiova, am adus 300 milioane de euro. În momentul de faţă, misiunea mea şi a colegilor mei e să aducem cofinanţare pe aceste proiecte, care, în total, este de 40 milioane de lei. Toate aceste proiecte sunt acum şi pe masa Guvernului pentru că autoritatea publică locală şi-a făcut treaba în ultimii patru ani, iar acum, când ele încep să fie puse în practică, o parte din cofinanţare trebuie să vină de la guvernul României”.

Se cer 40 milioane de lei pentru co-finanţarea proiectelor Craiovei

Mărinică Dincă

În fruntea listei de proiecte se află, potrivit senatorului Mărinică Dincă, izolarea termică a blocurilor din Craiova. Acesta a precizat că s-a deschis finanţarea pentru acest proiect, dar este nevoie de o cofinanţare în sumă de 1,5 milioane de lei. Un al doilea proiect care trebuie cofinanţat este parcarea subterană de la teatru, cu 6,7 milioane de lei. Studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru un nou stadion cu 30.000 de locuri, are şi el nevoie de 3,2 milioane de lei, pe care, de asemenea, se doreşte să vină de la Guvern. Pentru centrul istoric al Craiovei, la care va începe execuţia în acest an, este necesară o cofinanţarea este 10,95 milioane de lei. De asemenea, Masterplanul de apă şi canalizare, care se implementează pe o durată de trei ani şi de care vor beneficia cartierele Bariera Vâlcii şi Romaneşti, numai pentru anul acesta e nevoie de co-finanţare de 350.000 de lei. Căminul de bătrâni va fi şi el reabilitat, iar valoarea cofinanţării e de 2,5 milioane de lei.