Două tentative de omor la Unirea: Un frate arestat şi altul internat

0
238

Doi doljeni au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, ieri după-amiază, ambii fiind acuzaţi de comiterea infracţiunii de tentativă de omor. Faptele au fost comise în comuna Unirea, la o distanţă de două săptămâni, doi fraţi din localitate fiind implicaţi în acestea, unul în calitate de făptuitor într-o cauză, iar celălalt în calitate de victimă în cel de-al doilea dosar.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au sesizat, ieri, instanţa, cu propunere de arestare preventivă pe numele a doi doljeni cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor. Este vorba despre Ionuţ Geanalică Solom, de 24 de ani, din comuna doljeană Unirea şi de Constantin Popescu, de 40 de ani, din aceeaşi localitate, ambii fiind reţinuţi pentru 24 de ore în cursul zilei de luni.

Prima dintre fapte s-a petrecut pe 5 ianuarie a.c. După cum au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în urma cercetărilor s-a stabilit că în seara respectivă, în jurul orei 20.30, Ionuţ Solom, de 24 de ani, s-a întâlnit, pe stradă, cu Emil Marian Mocanu, tot de 24 de ani, din localitate, şi s-a apucat la ceartă cu el. Între cei doi mai existaseră anterior scandaluri, numai că, de această dată, Ionuţ Solom a scos un cuţit cu care l-a lovit în spate pe celălalt tânăr. Victima a fost transportată la spital într-o stare destul de gravă, mai ales că îi fusese perforat un plămân în urma agresiunii, însă a fost stabilizată şi a primit îngrijile medicale necesare, astfel că s-a făcut bine. Mocanu a fost îndrumat de poliţişti către Institutul de Medicină Legală (IML) Craiova pentru a obţine certificatul medico-legal necesar pentru continuarea cercetărilor faţă de agresor, numai că tânărul a obţinut documentul cu pricina abia zilele trecute. Medicii legişti i-au eliberat lui Emil Marian Mocanu un certificat în care se specifică faptul că, pentru leziunile suferite are nevoie de 25 – 30 de zile de îngrijiri medicale, stabilind, în plus, că acestea i-au pus viaţa în primejdie. S-a făcut, astfel, încadrarea juridică a faptei în tentativă la infracţiunea de omor, iar luni, Ionuţ Solom a fost ridicat de poliţişti, adus la Craiova pentru audieri, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj dispunând reţinerea acestuia pentru 24 de ore. De altfel, la cei 24 de ani ai săi, Ionuţ Solom are o experienţă infracţională destul de vastă, fiind cercetat şi chiar condamnat în mai multe dosare, pentru loviri şi alte violenţe, vătămare corporală, viol, violare de domiciliu şi furt.

Fratele mai mare, victimă

Culmea este că, la aproximativ două săptămâni după ce Ionuţ Solom l-a înjunghiat pe Mocanu, fratele celui dintâi a fost victima unei alte tentative de omor, faptă petrecută tot în comuna Unirea. Potrivit procurorilor, vinerea trecută, pe 20 ianuarie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi prin serviciul apel de urgenţă 112 că în faţa unui magazin din localitate s-a produs un conflict. Din cercetările efectuate s-a stabilit că Constantin Popescu, de 40 de ani, din localitate, după ce a consumat băuturi alcoolice împreună cu Constantin Solom, de 33 de ani şi cu încă un bărbat, în faţa magazinului, s-au luat la ceartă, Popescu lovindu-l cu o coadă de topor în cap şi peste mâini pe Constantin Solom. Cel din urmă a fost transportat la spital unde, în cursul zilei de luni, medicii au constatat că starea sa de sănătate s-a înrăutăţit, din cauza leziunilor traumatice craniene. Au fost solicitaţi medicii legişti care au stabilit că loviturile primite de bărbat sunt de natură să-i pună viaţa în primejdie, astfel că, în aceeaşi zi Constantin Popescu a şi fost reţinut.

“În sarcina ambelor persoane reţinute luni s-a reţinut comiterea infracţiunii de tentativă de omor. Cei doi urmează să fie prezentaţi astăzi (n.r.- ieri) Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procuror Magda Bădescu.

Constantin Popescu şi Ionuţ Solom au primit, ieri după-amiază, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, cei doi fiind introduşi în arest.