„Undă verde” pentru judecarea consilierului juridic de la CET Craiova care şi-a ucis colegul cu 27 de lovituri de cuţit şi cosor

0
113

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, ieri, că poate începe judecarea lui Claudiu Vasile Stoica, de 38 de ani, din Craiova, consilier juridic la CET II Craiova, care l-a ucis pe Ion Lucian Dinulescu, de 42 de ani, fost coleg la Complexul de Energie Termică. Stoica a fost trimis în judecată pentru omor comis cu premeditare şi prin cruzimi, întrucât victima avea nu mai puţin de 27 de plăgi, pe care i le-a provocat cu un cosor şi un cuţit, magistraţii craioveni constatând legalitatea probelor şi a rechizitoriului.

Dosarul consilierului juridic de la CET II Craiova, Claudiu Vasile Stoica, de 38 de ani din Craiova, care l-a ucis, pe malul Jiului, la Malu Mare, cu 27 de lovituri de cosor şi cuţit, pe Ion Lucian Dinulescu a ieşit din camera preliminară a Tribunalului Dolj. Judecătorii Craioveni au hotărât că poate începe procesul în care inculpatul este acuzat de omor calificat (comis cu premeditare şi prin cruzimi) şi furt: „Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 554/P/2017 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj privind pe inculpatul Stoica Claudiu Vasile sub aspectul săvârşirii infractiunilor de omor calificat, prevazuta de art.188 alin.1 –art.189 alin.1 lit.a) şi h) Cod penal şi furt. Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Stoica Claudiu Vasile Cheltuielile judiciare rămân in sarcina statului. Cu contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în Camera de Consiliu, azi, 23.11.2017.”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Reamintim că pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au fost solicitaţi pe 17 august a.c., seara, în jurul orei 18.30, pentru a scoate trupul unui bărbat observat de un trecător aproape de malul Jiului, în comuna Malu Mare. Ajunşi la faţa locului, pompierii au văzut că pe trupul neînsufleţit erau urme de violenţă, astfel că au anunţat Poliţia. S-a stabilit că victima este Ion Lucian Dinulescu, de 42 de ani, din Craiova şi a fost demarată ancheta în urma căreia s-a reuşit identificarea autorului, respectiv Claudiu Vasile Stoica, de 38 de ani, din Craiova, consilier juridic la CET II Craiova. Bărbatul a fost ridicat vineri seară, 18 august a.c., a fost audiat de procurorul de caz şi a recunoscut comiterea faptei, astfel că a ajuns după gratii.

Ucis pentru 3.000 de euro şi o zgârietură pe maşină

În urma anchetei, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au stabilit că autorul, Claudiu Vasile Stoica (38 de ani), şi victima, Ion Lucian Dinulescu (42 de ani), ambii din Craiova, se cunoşteau de circa trei ani şi erau colegi de serviciu, lucrând în cadrul Complexului Energetic Oltenia, inculpatul – în calitate de consilier juridic –, în timp ce victima era liderul unuia dintre sindicatele acestei unităţi. Autorul a spus că a căutat o ocazie de a se răzbuna, pentru că, din cauza victimei a pierdut o sumă de bani. Mai exact, Dinulescu îl convinsese să cumpere un autoturism cu suma de 2.300 euro, pe care îi spusese că îl va cosmetiza şi îl va vinde în profit, însă, în realitate, el a pierdut atât acea sumă, cat şi altele, în total circa 3.000 de euro. Mai mult, Stoica a luat hotărârea să se răzbune pe Dinulescu şi urmare a faptului că, acesta, într-o noapte din luna iulie 2017, i-a zgâriat elemente ale caroseriei maşinii şi nu a vrut să recunoască niciodată.

L-a lovit până când nu a mai mişcat

Pe 17 august, dimineaţa, Stoica l-a luat pe Dinulescu cu maşina sa, o Kia Ceed roşie, şi au mers în extravilanul localităţii Malu Mare, pe malul estic al râului Jiu, la o distanţa de circa 200 de metri de cariera de piatră. Au ajuns acolo, Dinulescu s-a dezbrăcat de bermude şi tricou lăsându-le în maşină, a luat o undiţă de la Claudiu Vasile Stoica şi s-a apucat de pescuit. Stoica avea în portbagajul maşinii un cuţit de bucătărie, bine ascuţit, cu lungimea lamei de circa 20 cm, şi mâner din plastic, precum şi un cosor cu mâner din plastic, de culoare neagră, pe care de la început a intenţionat să le folosească. A folosit mai întâi cosorul, până i s-a rupt coada, apoi a luat cuţitul de pe mal şi a continuat să-l lovească pe Dinulescu până când n-a mai mişcat. Mai mult, când a intenţionat să scape de obiectele victimei, a observat că în portofel este o bancnotă de 200 lei, pe care şi-a însuşit-o, după care a aruncat portofelul. Cu ocazia autopsiei s-a constatat prezenţa a 27 de plăgi, dintre care 10 penetrante în cavitatea toracică şi abdominală.

Claudiu Vasile Stoica a recunoscut comiterea faptelor şi a povestit cum s-au petrecut, astfel că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a acestuia, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat – comis cu premeditare şi prin cruzimi – şi furt, dosarul înregistrându-se pe 10 octombrie a.c., la Tribunalul Dolj.