Muzicieni din Germania în „Stagiunea Europa” a Filarmonicii „Oltenia”

0
388

După Austria, Cehia, Cipru, Polonia  și Letonia, „Stagiunea Europa” aduce, săptămâna aceasta, la Craiova, muzica plină de rafinament şi eleganţă a Germaniei. Trei evenimente organizate de Filarmonica „Oltenia” o recomandă.

Astăzi, de la ora 19.00, la Muzeul de Artă, Katharina Hack, studentă a Școlii Superioare de Muzică din Lubeck, susține un recital neconvențional de pian, sub genericul „Convorbiri muzicale”. Intrarea este liberă. Muzicienii germani – adică dirijorul Vinzenz Weissenburger și violonista Anite Stroh – se vor prezenta joi, 26 noiembrie, tot de la ora 19.00, în cadrul unei întâlniri cu publicul care va avea loc în Sala „Filip Lazăr” a instituției, de asemenea cu acces liber.

Vineri seara, de la aceeași oră, dirijorul Vinzenz Weissenburger, la pupitrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „Oltenia”, şi violonista Anite Stroh vor prezenta un program romantic, din creaţia compozitorilor Franz Schubert (Simfonia a VIII-a în Si minor, D. 759, „Neterminata”), Robert Schumann (Fantezia pentru vioară şi orchestră, op. 131) şi Franz Liszt (Poemul simfonic „Preludiile”, G. 97). De asemenea, publicul va audia în primă audiţie „Erlkonig”, fantezie simfonică din baletul „Fiul aerului” de Hans Werner Henze. Un bilet pentru concert costă 35 lei (25 lei pentru elevi, studenți, pensionari).

Următoarea țară invitată, săptămâna viitoare, să își prezinte muzica și muzicienii în „Stagiunea Europa” este Finlanda, reprezentată de dirijorul Jukka Iisakkila și de solistul Sami Junnonen (flaut).