Ivan a devenit golgheterul echipei, Kay, la prima reuşită

0
239

MVP-ul partidei de la Chiajna, proaspătul internaţional Andrei Ivan, a ajuns la al patrulea gol în acest sezon

 

Bălgrădean – N-a avut multe de apărat, a ieşit bine pe centrări, în prima repriză a ezitat la un şut destul

Achim – A reintrat în primul unsprezece, fiindcă a fost nevoie de Dumitraş la mijloc.Evoluţie discretă, a fost depăşit de câteva ori în viteză de Lazăr.

Kay – A profitat de accidentările lui Acka şi Izvoranu şi este acum titular indiscutabil. Evoluţii consistente în ultima perioadă, este sigur în defensivă, chiar şi când iese cu mingea la picior, e cel mai bun din echipă la jocul aerian. Acum a şi marcat, după ce pe parcursul sezonului avusese mai multe ocazii la faze fixe. Este primul său gol pentru Universitatea, deşi ajusese din periplul la naţională abia în dimineaţa meciului.

Popov – Cineva din jurul echipei trebuia să-l avertizeze pe bulgar că Tudor e ţicnit şi se poate alege cu eliminare dacă reacţionează mai agresiv la adresa lui. Va sta două etape, fiind vorba de eliminare directă. Evoluţia de până atunci a stoperului nu fusese una prea bună, ratând câteva intercepţii care au dus la faze periculoase, provocând inclusiv acea mare ratare a lui Purece.

Vătăjelu – N-a mai avut aşa de multe acţiuni ofensive şi centrări, după cum ne obişnuise, dar a fost destul de sigur pe apărare, cu excepţia unei pase la atacanţii adverşi, în propria jumătate, care putea crea mare pericol la poarta lui Bălgrădean. Unul dintre cei doi integralişti ai echipei, alături de Bălgrădean, va lipsi în premieră pentru acest sezon, la Ovidiu.

Bancu – În prima parte a fost preocupat mai mult de defensivă, pregătindu-se parcă de rolul de fundaş stânga, care îi va fi atribuit la Ovidiu, în lipsa lui Vătăjelu. În partea a doua a fost mult mai activ, a alergat foarte mult şi a creat superioritate în jumătatea adversă. A avut un şut de la distanţă, respins de portar de la colţul scurt.

Zlatinski – Executantul fazelor fixe la Universitatea a oferit mai multe centrări utile, inclusiv la faza primului gol şi la cea care l-a precedat, la care lovitura de cap a lui Ivan a fost degajată de pe linia porţii sau dincolo de ea. În prima repriză s-a repliat destul de greu la faza în care Purece a ratat. Pe final, bulgarul a avut şansa golului, dar şi-a „irosit” stângul pentru fentă şi a tras cu dreptul, pe poartă, dar nu suficient de plasat.

Madson – Mulţi se aşteptau să fie titular în locul lui Mateiu, dar se pare că brazilianul nu este în formă, fiind introdus abia în prelungiri.

Dumitraş – Readus în faţa apărării, „Dumi” a început ezitant jocul, dar treptat a căpătat consistenţă în joc. Are un joc bun de cap şi este util la mingile lansate spre jumătatea Craiovei.

Ivan – Cel mai bun de pe teren la Chiajna. Este jucătorul de care a ajuns să depindă Ştiinţa în faza ofensivă, de la el se aşteaptă mereu să creeze, să finalizeze, să surprindă. Face şi presing eficient, cum s-a întâmplat şi la faza care precedat primul gol, dezvoltă jocul, are inspiraţie şi se apără bine. Este în mare formă şi poate fi decisiv pentru Craiova în lupta pentru play-off.

Curelea – Intrat pe final, trebuia să fie mai agresiv, să facă presing la fundaşii adverşi.

Nuno Rocha – N-a arătat că drumul de două zile din Africa l-a epuizat. A fost agresiv, a ratat o ocazie mare în prima repriză după ce a trecut lejer de ultimul fundaş advers. Printre puţinele meciuri din acest sezon în care a avut o prestaţie bună.

Bawab – A fost destul de discret în marcajul gazdelor, dar a creat culoare pentru coechipieri şi a apărut în câteva faze importante, inclusiv la golul al doilea.

Iliev – A intrat după eliminarea compatriotului său, Popov, şi a dat siguranţă apărării. Cu el şi Kay în cuplu, echipa are forţă în jocul aerian, în ambele careuri. Îi vom vedea în duet pentru cel puţin două meciuri.