Spectacolul TNC „Dacă am gândi cu voce tare” se va juca, duminică, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru de la Bucureşti

0
67

La Bucureşti are loc, în perioada 20-30 octombrie, a 27-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru, pe lista celor 53 de spectacole din întreaga ţară care sunt prezentate în cadrul evenimentului aflându-se şi o producţie a Teatrului Naţional din Craiova: „Dacă am gândi cu voce tare” pe textul autorului bosniac Adnan Lugonic, pus în scenă de Radu Afrim.

Spectacolul a fost montat la Craiova în premieră naţională, a fost fi prezentat pentru prima dată pe 6 mai a.c. şi îi are în distribuţie pe actorii Cătălin Vieru, Iulia Colan, Constantin Cicort, Tamara Popescu, Marian Politic, Romaniţa Ionescu, Eugen Titu, Claudiu Mihail, Alex Calangiu, Raluca Păun, George Albert Costea, Dragoş Măceşanu, Costinela Ungureanu, Lili Sîrbu şi Cătălin Stratonie. Decorul este realizat de Vanda Maria Sturdza, costumele sunt creaţia Liei Dogaru, mişcarea scenică îi aparţine Flaviei Giurgiu, iar muzica este compusă de Alex Bălă.

Din selecţia oficială a Festivalului Naţional de Teatru mai fac parte alte două spectacole semnate de Radu Afrim unul dintre cei mai importanţi regizori contemporani români, recunoscut şi în spaţiul european. Este vorba despre „Măcelăria lui Iov” de Fausto Paravidino (Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi) şi „Pasărea retro se loveşte de bloc şi cade pe asfaltul fierbinte” (Teatrul Naţional Târgu-Mureş – Compania „Tompa Miklos”), ambele cu scenografia de Irina Moscu.

Festivalul Naţional de Teatru este o producţie a UNITER – Uniunea Teatrală din România, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, Teatrului Naţional „I.L. Caragiale”, în parteneriat cu Institutul Cultural Român (ICR). Proiectul este finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi Primăria Municipiului Bucureşti. Ediţia din acest an este dedicată marelui actor Victor Rebengiuc. Selecţioner şi director artistic al festivalului este Marina Constantinescu, iar director executiv – Aura Corbeanu.