Prefectura Dolj sprijină proiectele educaţionale multilaterale

0
42

Prefectul judeţului Dolj, Elena Costea, a primit, ieri, vizita unei delegaţii din care au făcut parte profesori din mai multe ţări europene. Delegaţia a fost condusă de directorul Grupului Şcolar “Charles Laugier”, Luminiţa Georgescu, directorul adjunct al instituţiei de învăţământ, Ludmila Panea, şi profesorul Sorin Bîrsan. Vizita cadrelor didactice vine în contextul realizării unui nou proiect multilateral din cadrul programului Comenius, implementat la nivelul Grupului Şcolar “Charles Laugier”, dar şi în şcoli din Franţa, Spania, Norvegia, Turcia, Letonia, Lituania, Estonia şi Grecia. 

Proiectul “Dis-moi quell est ton quotidian” urmăreşte promovarea, în rândul elevilor, a petrecerii timpului liber prin activităţi cultural-educative, creative sau sportive. Acesta este cel de-al treilea proiect Comenius cu parteneriate multilaterale implementat de Grupul Şcolar “Charles Laugier” din Craiova.

“Consider că astfel de proiecte care urmăresc educarea copiilor ar trebui luate ca exemplu de întreaga societate. Este important ca, încă de la o vârstă fragedă, copiii să fie îndrumaţi să îşi petreacă timpul liber lecturând, practicând sport sau diverse activităţi de creaţie şi chiar jucându-se şi nu să petreacă ore în şir în faţa televizorului sau a calculatorului. Am susţinut întotdeauna şi voi susţine în continuare demersurile făcute în acest sens. La astfel de proiecte, derulate în şcoli, este necesar să adere părinţii elevilor şi chiar întreaga comunitate. Avem nevoie de o societate sănătoasă şi o putem avea numai dacă înţelegem importanţa mişcării în aer liber, importanţa studiului şi a creaţiei”, a declarat prefectul judeţului Dolj, Elena Costea.

În cadrul întâlnirii de la Palatul Administrativ, prefectul Elena Costea a prezentat  profesorilor câteva date statistice privind Doljul. Între acestea, sistemul de învăţământ, dar şi integrarea minorităţilor în societate, precizând că la nivelul judeţului copiii de etnie romă beneficiază de educaţie şcolară, liceală şi universitară. Elena Costea i-a asigurat pe profesorii reprezentanţi ai celor nouă ţări implicate în proiectul Comenius de sprijinul Instituţiei Prefectului în derularea programelor destinate educaţiei elevilor.