Copiii Regelui au suferit de Koljic

0
86

Dubla bosniacului a adus victoria Universităţii Craiova în cel mai bun meci al alb-albaştrilor, din acest sezon

Spectacol era cuvântul care a descris majoritatea duelurilor dintre Craiova şi Viitorul, iar ultimul, încheiat 3-3, a fost catalogat drept cel mai frumos din campionatul precedent. Gică Hagi, primit mereu cu aplauze în Bănie, a surprins cu Ciobanu şi Lima în formula de start, unde erau aşteptaţi Achim şi Măţan, în timp ce oltenii au avut o uriaşă problemă, absenţa căpitanului şi totodată a golgheterului Ligii I, Alex Mitriţă, suspendat. Nici Fedele n-a avut drept de joc, iar Mangia a revenit la aşezarea cu trei fundaşi, la care renunţase în ultima perioadă. Aşa cum era de aşteptat, Craiova şi Viitorul s-au aruncat din start în vâltoarea meciului şi după numai cinci minute s-a dechis scorul. Koljic şi-a rezolvat rapid media de la venirea în Bănie, de un gol pe meci, cu o execuţie care, probabil, i-a adus în ţara natală alintul pretenţios de „noul Dzeko”. O acţiune în care Bancu a jucat rol de Mitriţă, a cărui banderolă a şi preluat-o, avea să fie  finalizată de bosniac cu un şut imparabil de la 20 de metri. Oltenii şi-au păstrat posesia şi verva ofensivă, iar Mihăilă a izbit bara din scurt, în minutul 18, iar Kelic pe cealaltă, la un corner, cinci minute mai târziu. Cristi Bărbuţ a fost ratangiul celei mai bune reprize din acest sezon a Craiovei, irosind trei şanse mari de a-şi duce colegii mult mai liniştiţi la vestiare. În schimb, Viitorul a făcut o primă parte modestă, trezind mânia patronului-antrenor, care a şi operat prima modificare, la pauză. Efectele n-au fost imediate, fiindcă oltenii au punctat mai repede decât au făcut-o în prima repriză, tot prin Koljic, cu o lovitură de cap, la un corner executat perfect de Cicâldău, aflat şi el la cel mai bun joc în tricoul Ştiinţei. Viitorul putea reveni pe jocul cu piciorul şi cu focul al lui Pigliacelli, care a amintit de gafa lui Calancea tot cu Viitorul, în primăvară, dar Voduţ n-a avut precizia lui Cristi Ganea. Peste câteva minute, Ianis Hagi a executat o lovitură liberă pe stilul tatălui, dar italianul din poarta Craiovei s-a arcuit pe direcţia mingii spre vinclu. Avea să fie ultima tresărire pentru puştii „Regelui”, care nu puteau pretinde prea multe de la un joc pe care Universitatea l-a controlat şi îl putea rezolva mai devreme.

Mangia: „Nu a contat sistemul, ci atitudinea”

După meci, Devis Mangia a declarat că prima repriză a meciului cu Viitorul a fost cea mai bună a echipei în acest sezon. „Eu cred că am făcut cea mai bună primă repriză din acest sezon. Mi-aş fi dorit să închidem meciul în prima repriză, e singurul aspect care m-a nemulţumit. Am marcat, două ocazii mari, două bare, am fi putut tranşa totul din prima repriză. Koljic trebuie să continue aşa, este un transfer pentru moment foarte bun. Nu e o problemă de sistem, ci una de atitudine. Cu Viitorul am jucat 3-4-3, cu Snagov şi CFR Cluj vedem. Noi trebuie să muncim, pentru că într-o săptămână îmi ziceţi că ne batem la titlu, iar în alta la retrogradare. Ne trebuie echilibru, nu trebuie să fim consideraţi favoriţi la titlu o săptămână, apoi, săptămâna următoare, candidaţi la retrogradare. E un campionat diferit faţă de cel precedent, este ciudat, în care un egal poate fi un rezultat foarte bun. Este o plăcere pentru mine să vorbesc cu Gică Hagi, îi mulţumesc pentru munca pe care a făcut-o cu Cicâldău, fiindcă este un jucător de un nivel ridicat şi el l-a adus aici, eu doar încerc să adaug ceva. Sper să nu vorbim acum că este mai bine când nu joacă Mitriţă, fiindcă el este un jucător foarte important pentru noi. Avem o echipă bună, care poate deveni foarte bună” a spus italianul.

Bancu: „Până acum ne-a lipsit atacantul”

Căpitanul Ştiinţei din meciul cu Viitorul, internaţionalul Nicuşor Bancu, a declarat: „Prima repriză a fost cea mai bună a noastră din acest campionat. Am arătat agresivitatea, determinare, nu le-am dat spaţii şi ne-am făcut astfel meciul uşor. Se pare că până acum ne-a lipsit atacantul. Dacă o ţine aşa, Koljic se va bate cu Mitriţă pentru postul de golgheter al campionatului. Publicul a fost senzaţional, ne-a susţinut din primul până în ultimul minut. Cu victoria asta am intrat pe loc de play-off, cu un astfel de joc cu siguranţă vom rămâne în bătălia asta. De mâine începem să ne gândim la meciul din Cupa României, fiindcă vrem să ne apărăm trofeul.”

Alexandru Mateiu a spus la final: „Am jucat un fotbal frumos, cred că cel mai bun meci de până acum. Suntem fericiţi. Nu ne-a fost teamă la pauză, Mister nu a avut ce să ne spună. Am jucat prima repriză senzaţional, nu a avut de ce să ne fie teamă. Şi la Mediaş am jucat bine, dar am făcut greşeli. Trebuie să le eliminăm, să fim perfecţi şi în apărare. Pentru că de marcat nu este problemă. De ani buni, cu Viitorul am jucat frumos, multe goluri. Chiar jucăm foarte bine contra lor, e un fotbal foarte plăcut. Şi cu piciorul, şi cu capul, chiar ne trebuia un atacant precum Koljic”.

Hagi: „În prima repriză a fost o singură echipă pe teren”

După joc, Gică Hagi a susţinut o conferinţă de presă exhaustivă, abordând mai multe subiecte. Despre meciul cu Universitatea, „Regele” a spus: „Eram încrezători înainte de meci, dar în prima repriză a fost o singură echipă pe teren, mult mai iute ca noi, mult mai agresivă, bine poziţionată, ne-au pus în dificultate totală, au câştigat duelurile. În repriza a doua lucrurile s-au reglat, am intrat bine, am avut două ocazii, dar noi n-am marcat şi rezultatul e meritat, fiindcă ei au jucat 90 de minute şi noi doar 45, am lucrat part-time. Nu e uşor să joci în deplasare la Craiova, cu acest stadion, cu presiune din toate părţile. Koljic este un transfer bun, un nouar veritabil. Îmi doream să joace şi Mitriţă, chiar dacă mă bat copiii mei, e un jucător foarte important pentru Craiova, este în formă. În America mi s-a pus întrebarea dacă voiam să joace Maradona contra noastră. Normal că îmi doream! Craiova pentru mine este spirit, reprezintă ceva foarte important, oricare fotbalist român îşi doreşte să joace la Craiova, fiindcă aici e ceva unic, o mândrie specială, un spirit adevărat, îmi place mult aici.”