Noul Ford Focus RS, prezentat în opt episoade

0
197

Noua serie de documentare video Ford dezvăluie imagini inedite din culisele creării noului Focus. „Renașterea unei legende” prezintă suișurile și coborâșurile, din faza de proiectare până la premiera mondială. Primul din cele opt episoade săptămânale va fi transmis pe data de 30 septembrie

„Renașterea unei legende” arată dezvoltarea ultimei generații a unei legende auto printr-o serie de documentare video, filmate în fiecare etapă a evoluției vehiculului. Povestea din culise a creării noului Focus RS urmărește mașina în toată lumea și dezvăluie cum inginerii și pilotii diviziei Ford Performance o testează în cele mai mici detalii, sub atenta supraveghere a consultantului RS și superstarului Gymkhana, Ken Block, și a lui Raj Nair,director tehnic si vicepreședintele grupului Ford, divizia Dezvoltarea Produselor Globale. „Focus RS este o mașină unică, cuo moștenire incredibilă. Aceasta creează așteptări enorme și presiuni intense care necesită lucru în echipă, o voință de fier și concentrare pe crearea Focus-ului suprem. Acest documentar care oferă acces total la acest model, captează perfect o experiență care uneori poate fi dificilă”, a subliniat Raj Nair, director tehnic.

Seria de opt episoade săptămânale începe pe 30 septembrie.  „Lansarea proiectului”; „Proiectare şi dezvoltare” ;  „Pe drum” – O călătorie de 1.600 de kilometri în Munții Stâncoși, dar și în Deșertul Arizona; „Teste pe pistă”; „Extreme arctice” – Testare în condiții de iarnă în Suedia, iar echipa este sub presiune să îmbunătățească performanța; „Lupta pentru putere”–Performanța e pe primul loc: fabrica de la Saarlouis (Germania) se pregătește pentru producție; „Examinare atentă” şi ultimul episod,  „Capitolul final” – evaluarea din partea echipei de management.

Noul Focus RS este disponibil pentru comenzi acum, iar livrările către clienți vor începe la începutul anului 2016. Modelul dispune de un sistem nou de tracțiune integrală Ford Performance cu sistemul Dynamic Torque Vectoring, care oferă tracțiune și aderență excepționale, agilitate și viteză în viraje de neegalat. La toate acestea, se adauga și o versiune specială a noului motor Ford EcoBoost de 2,3 litri cu 350 CP, care asigură o accelerare de la 0 la100 km/h în doar 4,7 secunde.