0
279

Din surprizele iernii: Patinoar italian pentru craioveni

Pe când noi încă ne bucurăm de vremea frumoasă de toamnă, autorităţile locale se gândesc cum ne vom petrece Crăciunul. Şi au găsit o variantă: pe patine! Spre deosebire de alte ierni însă, de această dată patinoarul artificial va fi deschis mai devreme, iubitorii de patinaj putând să se bucure de gheaţă pentru o perioadă de trei luni.

Consilierii municipali, care se întrunesc joi într-o şedinţă ordinară, au pe ordinea de zi un proiect de hotărâre prin care se propune asocierea cu o firmă din Ferrara, Italia, care se angajează să construiască un patinoar modern în centrul Craiovei. Municipalitatea, a cărei propunere şi este, a ataşat la proiect inclusiv contractul de asociere cu firma ENGI Spa, mai rămând acum doar ca aleşii locali să-şi dea votul. Cum consilierii USL deţin majoritatea în CLM Craiova, rezultatul votului e oarecum previzibil, mai mult ca sigur italienii fiind agreaţi să le asigure craiovenilor sărbători pe gheaţă.

Patinoarul va fi deschis pe 1 noiembrie

Potrivit raportului, patinoarul va fi amplasat, ca şi în alte ierni, în centrul Craiovei. Municipalitatea se angajează să pună la dispoziţia firmei un spaţiu liber în Piaţa „Mihai Viteazul”, pe care va fi amenajată o pistă de gheaţă cu dimensiunile 16×28 de metri pătraţi. Cum patinoarul va fi unul artificial, firma respectivă se angajează că va suporta din propriul buzunar şi factura la energia electrică pe care o va consuma cu răcirea şi menţinerea stratului de gheaţă. Autorităţile nu îi percep, în schimb, nici un leu pentru închirierea acestui spaţiu, italienii urmând să îşi recupereze cheltuiala din vânzările biletelor pentru intrare.

Un bonus de 5.000 de lei

Patinoarul va fi deschis la începutul lunii noiembrie şi va fi închis la sfârşitul lunii ianuarie, fiind funcţional trei luni de zile. Potrivit autorităţilor, contractul cu italienii de la ENGI Spa aduce şi câteva alte avantaje în plus. Pe lângă patinoarul din centrul Craiovei, aceştia se obligă să ofere Primăriei Craiova şi o sumă de 5.000 de lei, precum şi „alte facilităţi pentru cetăţeni”, fără însă a detalia în ce constă acestea. De asemenea, italienii stipulează, prin contract, că se vor ocupa şi de publicitate în acest sens, autorităţile obligându-se şi ele, la rândul lor, să facă reclamă deschiderii acestui patinoar în centrul oraşului.