Începe Puppets Occupy Street, cel mai mare festival de arta animației din România

0
1192

Festivalul Puppets Occupy Street, organizat de Teatrul pentru copii și tineret Colibri, finanțat de Primăria și Consiliul Local Municipal Craiova, deschide porțile poveștilor în Cetatea Banilor, în perioada 25 august – 1 septembrie 2021!

Festivalul este dedicat exclusiv companiilor de teatru private și artiștilor independenți, creat pentru comunitate și realizat cu sprijinul regiilor autonome, instituțiilor de cultură, forțelor de ordine și al voluntarilor.

Celebra paradă Puppet’s Parade, cu păpuși supradimensionate, deschide anul acesta DYSTOPIA – ediția cu numărul 8 a Festivalului Puppets Occupy Street, miercuri, 25 august 2021, la ora 21:00. Parada se desfășoară pe traseul: McDonald’s – A.I. Cuza – English Park, reunește întreaga comunitate în jurul celor mai frumoase povești și îi aduce pe spectatori aproape de artiști păpușari din diverse colțuri ale lumii și de creațiile lor.

Timp de opt zile, arta animației reunește la Craiova peste 100 de companii de teatru private și artiști independenți din 10 țări: Turcia, Italia, Germania, Grecia, Rusia, Bulgaria, Austria, Slovacia, Mexic, România.

Aproape 300 de evenimente, din care 200 de spectacole și ateliere de creație, 2 parade cu păpuși supradimensionate, 8 concerte, peste 80 de evenimente conexe (expoziții, proiecții video, arte plastic, arte vizuale, etc.), vor ocupa Centrul Vechi – Piața Frații Buzești, Piața Mihai Viteazu, Piața William Shakespeare, Parcul Nicolae Romanescu, Teatrul Colibri, Primăria Municipiului Craiova – Centrul Multifuncțional și diverse spații neconvenționale.

Poveștile artiștilor, emoția întâlnirii cu spectatorii, călătoria prin lumea spectacolelor cu păpuși și marionete, se vor face auzite și de această dată cu sprijinul jurnaliștilor, cei mai mulți dintre ei parteneri media ai festivalului chiar de la prima ediție.

Din 2014, de la ediția pilot a festivalului, Puppets Occupy Street s-a bucurat de prezența a peste 200.000 de spectatori, de bucuria oamenilor de a avea acces aici, acasă, la creații minunate ale artiștilor păpușari care bat lumea în lung și-n lat, sunt prezențe îndrăgite și apreciate în mari festivaluri de arta animației din lume.