„Imago texte” cu Liliana Hinoveanu

0
392

demetrescuLiliana Hinoveanu vă este cunoscută îndeosebi datorită vocii sale inconfundabile pe care o auziţi, de ani buni, la Radio România Oltenia Craiova. Omul care vi se adresează din cabina radio ascunde însă un secret, o taină a cuvintelor, despre care, cu fiecare carte a sa, încearcă să ne spună câte ceva. Vineri, veţi aveţi ocazia să vă întâlniţi cu scriitorul Liliana Hinoveanu care va lectura din paginile recentului său volum de proză, ”Poza 9”.

Dialogul cu literatura contemporană a urbei este mijlocit, ca de fiecare dată, de Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova. Instituţia de cultură vă invită, aşadar, vineri, de la ora 19.00, în Salonul Medieval, la o nouă întâlnire din cadrul proiectului lunar „Imago texte”, ediţia aceasta având un invitat special: Liliana Hinoveanu. De ani buni jurnalist la Radio România Oltenia Craiova, fiind cunoscută mai mult prin intermediul emisiunilor sale, îndrăgitul om de radio are însă şi o frumoasă evoluţie scriitoricească. Liliana Hinoveanu vine acum în faţa publicului cu o lectură din primul său volum de proză, apărut recent la Editura Aius, intitulat „Proza 9”. Despre carte, care va fi lansată cu acest prilej la Craiova, va vorbi Eliza Maria Voinea, iar moderator al întâlnirii este Petrişor Militaru. Intrarea publicului este liberă.

„Proza 9”, primul volum de proză

Liliana Hinoveanu (n. 9 noiembrie 1956) este realizatoare de emisiuni la Radio România Oltenia Craiova şi scriitoare. Originară din comuna Vânjuleţ, judeţul Mehedinţi, a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universităţii craiovene, stabilindu-se apoi în Cetatea Banilor. A debutat în revista Danubius din Drobeta Turnu-Severin, în 1975, iar editorial cu volumul de versuri pentru copii „Poveste de Paşti”, editura Aius, Craiova, 1996. Au urmat alte volume de versuri: „Spre o altă pedeapsă” (1997), „Transfer de imagine” (1999), „Perfuzii cu cerneală” (2002), „Gara Noiembrie/ November Station” (2013), „Doar împrumutând zborul” (2015), „Camera Dezastru” (2015). A colaborat cu poezii, proză, cronici şi interviuri la reviste literare precum Luceafărul, Ramuri, Mozaicul, Noul Literator, Oltart şi a apărut în diverse antologii. A primit Premiul pentru poezie al revistei „Ramuri”, în 1984.afis