Arest prelungit pentru traficanţii prinşi cu 4 kg de canabis

0
253

canabisCei patru bărbaţi arestaţi în cazul capturii de 4 kg de canabis primit din Spania, rămân încă 30 de zile după gratii. Judecătorii de la Tribunalul Dolj au admis propunerea procurorilor DIICOT Craiova şi au dispus, luni, prelungirea arestării preventive a inculpaţilor. Acţiunea de destructurare a grupării a fost demarată în urma unui flagrant organizat în Craiova, pe 27 mai a.c., când doi dintre inculpaţi au fost prinşi cu un colet primit din Spania în care erau 4 kilograme de canabis.

Reamintim că, reprezentanţii Poliţiei Române au anunţat că patru membri ai unei grupări infracţionale specializată în trafic de droguri au fost reţinuţi, iar ulterior arestaţi, în urma unei acţiuni organizate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova. Aceştia, împreună cu un alt bărbat, faţă de care s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, sunt bănuiţi că ar fi comercializat, pe raza judeţului Dolj, cannabis şi rezina de cannabis, droguri procurate din Spania de un al şaselea membru al grupării, pe numele căruia s-a cerut mandat de arestare în lipsă, pentru a putea fi dat în urmărire la nivel internaţional. Mai exact, potrivit anchetatorilor, pe 27 mai a.c., poliţiştii BCCO Craiova împreună cu luptători de la IPJ Dolj şi cu sprijinul SOS Craiova, în baza informaţiilor pe care le aveau, i-au prins în flagrant, în Craiova, pe Ionuţ Logofătu zis “Slabu” şi Ovidiu Gelu Ghiţă, în timp ce ridicau un colet primit din Spania, în care s-au găsit 4 kilograme de canabis. Imediat după flagrant s-au făcut opt percheziţii domiciliare în Craiova şi judeţ. Cercetările au continuat în cauză, Logofătu şi Ghiţă fiind arestaţi preventiv sâmbătă, 28 mai a.c., iar joi, 2 iunie a.c., oamenii legii au descins la alte patru locuinţe aparţinând unor membrii ai grupării, fiind ridicaţi încă doi bărbaţi.

Bărbatul arestat în lipsă a fost prins pe Aeroportul Craiova

În total, în urma descinderilor, poliţiştii au ridicat aproape 5 grame de fragmente vegetale de cannabis, un comprimat MDMA, 13 telefoane mobile, un laptop, 4 grindere (folosite pentru porţionarea drogurilor), 8.650 de lei şi 1.150 de euro. Vineri, 3 iunie, au primit mandate de arestare preventivă  Grămescu Ionuţ Victor, zis „Grame” şi Bulescu Marius Bogdan, zis “Begu”, pe o perioadă de 30 de zile, în timp ce pe numele lui Şerban Daniel zis “Begu” sau “Batrânu” procurorii DIICOT Craiova au cerut mandat de arestare preventivă în lipsă. Pe 8 iunie a fost dispusă arestarea în lipsă a acestuia, iar pe 11 iunie a.c., la ora 17.30, lucrătorii Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – Punctul Poliţiei de Frontieră Aeroport Craiova, l-au depistat la controlul de frontieră, pe sensul de intrare în România din direcţia Italia – Ciampino, Şerban ajungând în arest. Inculpaţii sunt cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, introducere în ţară de droguri de risc, precum şi pentru trafic de droguri de risc. La acţiune au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au cerut Tribunalului Dolj prelungirea arestării preventive a primilor patru membri ai grupării, iar luni, 22 august a.c., instanţa a admis propunerea: „Admite propunerea Ministerului Public–Parchetul de pe lângă ÎCCJ-DIICOT-Serviciul Teritorial Craiova. Prelungeşte durata măsurii arestării preventive a inculpaţilor LOGOFĂTU IONUŢ şi GHIŢĂ GELU-OVIDIU pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 26.08.2016 şi până la data de 24.09.2016 inclusiv, şi a inculpaţilor BULESCU MARIUS BOGDAN şi GRĂMESCU IONUŢ-VICTOR pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 1.09.2016 şi până la data de 30.09.2016 inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare pentru inculpaţi şi pentru parchet. Pronunţată în Camera de Consiliu, azi, 22.08.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj. Contestaţiile inculpaţilor urmează să se judece la Curtea de Apel Craiova.