S-au stabilit comisiile de BAC

0
123

Astăzi începe prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă 2015. În acest sens, totul este pregătit, ieri fiind stabiliți, prin tragere la sorţi, şi membrii, secretarii, vicepreşedinţii şi preşedinţii Centrelor de Examen şi Centrului de Evaluare din Dolj.

Ieri, în Sala „Amfiteatru” a Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a avut loc, prin tragere la sorţi computerizată, alegerea membrilor comisiilor de examen. Pe lângă componenţii Comisiei Judeţene de Bacalaureat şi cadrele didactice direct interesate, au participat şi reprezentanţi ai Asociaţiei părinţilor, Sindicatului Liber din Învăţământ, mass-media, iar Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a avut-o ca trimis pe prof. Carmen Florescu.

Prof.  Nicuşor Cotescu, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, preşedinte al Comisiei Judeţene de Bacalaureat, a menţionat că «sunt aceleaşi condiţii ca la sesiunea din vară, preşedinţii fiind stabiliţi, tot prin acelaşi procedeu, la minister. Având în vedere numărul mare de candidaţi, la Centrul de Evaluare de la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova şi la Centrul de Examen de la Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu” vor fi, pe lângă preşedinte, câte doi vicepreşedinţi, doi secretari şi câte cinci membri. În rest, la celelalte Centre de Examen – Colegiul „Ştefan Odobleja”, Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan”, Colegiul Tehnic Energetic  şi Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, toate din Craiova – vor fi, pe lângă preşedinte, un vicepreşedinte, un secretar şi câte trei membri».

Toţi cei zece candidaţi înscrişi pentru funcţia de preşedinte al Centrelor de Examen şi al celui de Evaluare au fost prezenţi la şedinţa publică de ieri, în timp ce patru pretendenţi, din 36 care şi-au depus cererea pentru vicepreşedinte, au lipsit. Pentru prima probă scrisă, la Limba şi literatura română, s-au înscris 996 de candidaţi.