Autorii tentativei de jaf din Rovine, daţi în urmărire

0
153

Poliţiştii craioveni au reuşit să-i identifice pe autorii tentativei de tâlhărie petrecută în dimineaţa zilei de 1 august, în cartierul craiovean Rovine. Este vorba despre trei tineri care au încercat să intre peste o femeie, în casă, fiind surprinşi de un vecin al victimei, poliţist, care tocmai pleca la serviciu. Autorii au fugit atunci, însă oamenii legii au reuşit să stabilească cine sunt, iar ieri au obţinut mandate de arestare preventivă în lipsă pentru doi dintre ei, al treilea fiind minor, astfel că au fost daţi în urmărire naţională dar şi în consemn la frontieră.

Reprezentanţii IPJ Dolj, au anunţat ieri că, în urma activităţilor de specifice desfăşurate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, s-a reuşit identificarea celor trei tineri, autori ai tentativei de tâlhărie săvârşite în data de 01.08.2013, în cartierul Rovine din Craiova, asupra Marcelei Gîngioveanu, de 68 de ani. Oamenii legii au stabilit că cei trei care au vrut să jefuiască o craioveancă de 68 de ani, fiind întrerupţi de un poliţist, vecin al femeii, care i-a auzit strigătele după ajutor sunt Vicenţiu Poenaru, de 20 de ani, Damian Poenaru, de 18 ani şi Florin Poenaru, în vârstă de 15 ani, toţi din Craiova. Odată stabilită identitatea lor, în urma activităţilor de cercetare desfăşurate, poliţiştii au luat legătura cu procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care au înaintat dosarul Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă în lipsă a autorilor. Instanţa a admis, ieri, propunerea, însă numai pentru cei doi suspecţi majori.

„Instanţa de judecată a emis mandate de arestare preventivă în lipsă, pentru o periodă de 10 zile, pe numele a doi dintre ei, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de tâlhărie şi violare de domiciliu. Instanţa a respins propunerea de arestare în lipsă pentru suspectul în vârstă de 15 ani, întrucât este minor, fiind necesară expertizarea psihiatrică a acestuia. Întrucât cei trei lipsesc de la domiciliu, poliţiştii întreprind măsuri pentru prinderea acestora, fiind solicitată punerea lor în urmărire la nivel naţional”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

„Admite în parte propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Dispune arestarea preventivă a învinuiţilor POENARU DAMIAN şi POENARU WILFRIED VICENŢIU pe o durată de 10 zile, începând de la data punerii în executare a mandatelor de arestare, până la expirare. Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova de luarea a măsurii arestării preventive faţă de învinuitul POENARU ARMIR – NAURIS-FLORIN”, după cum se arată în încheierea de şedinţă a Judecătoriei Craiova de ieri.

Reamintim că, pe 1 august a.c., în jurul orei 07.00, 3 tineri, toţi bărbaţi, au sunat la uşa unei femei din cartierul craiovean Brazda lui Novac. Femeia le-a deschis, însă s-a trezit cu spray iritant în ochi. A început să strige după ajutor, şi a avut noroc, ţipetele ei fiind auzite de un vecin, poliţist, care se pregătea să plece spre serviciu. Acesta a ieşit din apartament, i-a văzut pe cei trei, i-a somat să se oprească, a încercat să-i prindă, însă i-au pulverizat şi lui spray în ochi şi au rupt-o la fugă. Cei trei s-au urcat într-o maşină de teren, poliţistul a tras două focuri de armă după ei, însă nu a reuşit să-i oprească. Cel care i-a împiedicat pe cei trei indivizi să intre în apartamentul craiovencei de 68 de ani este agent principal Ionuţ Preda, de la Secţia de Poliţie Rurală Coşoveni, poliţist cu o vechime de 13 ani.

Autorii sunt daţi în urmărire naţională în acest moment, dar şi în consemn la frontieră.