Oprit de poliţişti după o urmărire pe străzile Craiovei

0
145

Pentru că nu a oprit la semnalele poliţiştilor, un şofer craiovean a fost blocat în trafic de un echipaj mobil al Biroului Rutier Craiova.

etilotestÎn data de 21 iulie, în jurul orei 19.40, un echipaj mobil din cadrul Biroului Rutier Craiova, exercitându-şi atribuţiile de serviciu pe Calea Severinului din Craiova, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, conducătorul acestuia neoprind la semnalele poliţiştilor. Astfel, echipajul de poliţie a pornit în urmărirea autoturismului respectiv, reuşind blocarea acestuia în trafic în scurt timp, constatând că la volan se afla S. Mihai, în vârstă de 43 de ani, din Craiova, iar în urma testării acestuia cu aparatul alcooltest a rezultat o concentraţie de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, a rezultat faptul că persoana în cauză avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În acest sens, poliţiştii l-au condus pe bărbat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii rutieri au întocmit pe numele bărbatului un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice având permisul suspendat, respectiv conducere sub influenţa alcoolului.