Rezultate mulţumitoare la examenul de Definitivat

0
253

Aşa cum a fost stabilit de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, ieri au fost afişate în întreaga ţara rezultatele la examenul de Definitivat. Înainte de contestaţii, în judeţul Dolj promovabilitatea este de 66%, acest procent reprezentând note obţinute peste 7. În acest an, un candidat a obţinut nota maximă, 10, la învăţători, iar alţi doi au primit nota 9.75 –  la educatori, respectiv la discipline economice, specializarea Comerţ.

„Până în acest moment, înainte de rezolvarea contestaţiilor, consider că este un rezultat promiţător, care dovedeşte că în acest an candidaţii s-au pregătit temeinic şi au luat în serios examenul”, a spus Georgică Bercea-Florea, inspector general al ISJ Dolj. Numărul celor înscrişi la examen a fost de 148, la proba scrisă participând 131, iar 17 neprezentându-se. Dintre candidaţi, 86 au obţinut note peste 7, iar 45 – sub 7.

Cei care doresc să depună contestaţii o mai pot face şi astăzi, între orele 8.00 şi 16.00, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Acestea vor fi soluţionate pe data de 25 iulie, iar rezultatele vor fi afişate pe 26 iulie în centrele de examen.

LUCREŢIA GHEORGHE