Dolj: Cercetați penal după ce au fost prinși băuți la volan

0
322

Conform reprezentanților IPJ Dolj, ieri, 23 iunie, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat au depistat, în localitatea Hunia, un bărbat de 38 de ani, din comuna Poiana Mare, care se afla la volanul unui autoturism, deşi consumase băuturi alcoolice. Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând faptul că acesta avea o concentrație de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot ieri, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova au depistat un tânăr de 28 de ani, din Craiova, care conducea un autoturism pe drumurile publice din localitate, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de 23/24 iunie, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova au depistat, la volanul unui autoturism, un tânăr de 22 de ani, din Craiova, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile șoferii au fost conduși la spital, pentru recoltare de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, iar poliţiştii au întocmit pe numele lor dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.