Vătăjelu: “Să nu mai batem pasul pe loc”

0
66

Fundaşul stânga al Ştiinţei crede că echipa va avea un stil ofensiv în campionatul următor

vatajeluJucătorii Universităţii Craiova se află deja de patru zile în cantonament în Austria, la Fugen, iar aseară au disputat primul meci de verificare, împotriva albanezilor de la Teuta Durres. Bogdan Vătăjelu deja i-a luat „pulsul”noului antrenor, despre care spune că are multe cunoştinţe şi va imprima echipei un stil ofensiv. Vătăjelu pretinde că tinerii promovaţi la prima echipă pot face faţă chiar la nivelul Ligii I. „Obiectivul nostru este să nu ne accidentăm pentru că avem înainte un cantonament foarte lung şi avem nevoie de toţi jucătorii. În al doilea rând, un alt obiectiv este să punem în aplicare tot ceea ce am făcut la antrenament şi să câştigăm meciul pentru moralul nostru. Sunt antrenamente diferite faţă de ceea ce făceam înainte, atât fizic, cât şi tactic. Nea Gigi şi noul staff au venit cu un bagaj mare de cunoştinţe, noi trebuie să le acumulăm pentru a progresa. Pentru că dacă batem pasul pe loc nu facem nimic. Și în sezonul care a trecut am fost o echipă mai ofensivă faţă de acum două campionate. Fiecare jucător îşi doreşte mai mult să atace decât să se apere. Vom fi o echipă ofensivă, vom face lucrurile pe care ni le cere nea Gigi, implicit vom juca mai mult în faţă şi, cu siguranţă, vom marca mai mult. Îmi doresc ca tinereţea şi dorinţa de afirmare să fie principalele noastre atuuri. Avem mulţi jucători tineri, care vin din spate, care pot face faţă în Liga 1” a delcarat jucătorul de 23 de ani.

Marele regret: ratarea Euro 2016

Vătăjelu este mândru că a fost ales în “echipa campionatului” de către Liga Profesionistă de Fotbal şi consideră că acest lucru s-a întâmplat datorită eficienţei sale, dar consideră că per total evoluţiile sale au fost sub cele din campionatul precedent, de aici şi ratarea convocării la echipa naţională pentru Euiro 2016. “Am mai spus-o că nu a fost sezonul meu cel mai bun comparativ cu campionatul 2014-2015. Cred că a fost unul mai slab, dar în acest campionat am avut mai multe realizări, mă refer la goluri şi la pase decisive. Mă bucur că am fost inclus în echipa sezonului, iar acest lucru mă va motiva pe parcurs. Participarea la Euro a fost un obiectiv al meu pe care l-am ratat anul acesta, voi munci mai mult pentru ca pe viitor să fiu în lot. Chiar m-am mirat când am văzut că va juca Măţel fundaş stânga, în condiţiile în care şi Răzvan Raţ şi Steliano Filip erau în lot”.

Vătăjelu este cel mai vechi jucător din lotul Universităţii Craiova, alături de Andrei Ivan, ei fiind de doi ani şi jumătate în Bănie.