Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu : “Am declarat cu ocazia misiunii TRAN în România că este nevoie de o guvernanță europeană pentru coridorul Rin-Dunăre “

0
418

O delegație a Comisiei pentru transport și turism (TRAN) din Parlamentul European, condusă de europarlamentarul Marian-Jean Marinescu, se află până miercuri, 25 mai a.c, într-o vizită în România pentru a discuta despre proiectele TEN-T din țara noastră, coridorul Rin-Dunăre, dar și Strategia europeană pentru regiunea Dunării aflându-se pe agenda dialogului cu oficialii români.

Ieri, delegaţia PE a avut discuţii constructive atât cu premierul României, Nicolae Ionel Ciucă, cât şi cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Politica UE privind rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T) vizează construirea în întreaga UE a unei rețele de transport eficace, multimodale și care să se întindă pe întregul teritoriul UE.

 “Am avut o excelentă discuție cu membri ai Comisiei de Transport și Turism din Parlamentul European. Am găsit multe puncte de vedere comune legate de necesitatea de a facilita exporturile ucrainene. Navigabilitatea Dunării 365 zile pe an și Portul Constanța sunt cheie pentru a transfera rapid produse de bază, precum cereale. Trebuie găsite soluții europene pentru a limita birocrația legată de produsele care vin din Ucraina și sunt exportate prin porturile românești” : premierul Nicolae Ciucă.

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, membru al Comisiei pentru transport și turism (TRAN) din Parlamentul European, consideră că este nevoie de o gvernanță europeană pentru coridorul Rin-Dunăre pentru a spori atractivitatea transportului fluvial. Coridorul reprezintă principala legătură est-vest din Europa continentală.

“Am declarat cu ocazia misiunii TRAN în România că este nevoie de o guvernanță europeană pentru coridorul Rin-Dunăre pentru a spori atractivitatea transportului fluvial. Am depus un proiect-pilot anul trecut. Nu a fost cotat foarte bine de Comisie, chiar dacă DG MOVE l-a cotat foarte bine, în care voiam să se realizeze un studiu despre o guvernanță a acestui coridor. Dacă un stat nu are interese în acest domeniu și nu investește, atunci se blochează acest coridor. Cred în continuare că este nevoie de așa ceva”, a explicat eurodeputatul Marian Jean Marinescu pe pagina sa de facebook.