Săptămâna Verde a UE 2021 la Universitatea din Craiova

0
399

Facultatea de Horticultură a Universității din Craiova organizează Workshopul Internațional „Innovative financial and marketing mechanisms for payment for ecosystem services”. Evenimentul va avea loc marți, 25 mai 2021, on-line, începând cu ora 11, este parte componentă a proiectului „PROmovarea Guvernanței Serviciilor Ecosistemice Regionale (PROGRESS)” și face parte din Săptămâna Verde a UE 2021 sub tema „Poluare zero pentru oameni mai sănătoși și planetă”.

 Participarea este gratuită și se adresează factorilor de decizie care își pot îmbunătăți cunoașterea cu metodologiile elaborate prin proiectul PROGRESS. Tema generală a workshopului va fi implementarea plăților pentru serviciile ecosistemice (PES), un subiect de interes crescând din ultimul deceniu.

Studiile de caz vor fi prezentate în 3 paneluri tematice. Programul complet este disponibil pe site-ul de înregistrare al evenimentului(https://www.interregeurope.eu/progress/events/).

PROGRESS este un proiect implementat în cadrul Programului Interreg Europe, între 2019-2023, finanțat de FEDR cu 1,4 milioane EURO. Scopul proiectului este de a aborda planurile operaționale la nivel regional sau național și alte strategii care se ocupă cu protecția și evaluarea biodiversității și a serviciilor ecosistemice. Abordarea se bazează pe învățarea politicilor și consolidarea capacităților organizațiilor partenere și ale părților interesate relevante ale subsistemelor de politici în cauză, sub 4 direcții: măsurarea costurilor și beneficiilor serviciilor ecosistemice, integrarea în politici și planificare, plăți inovatoare pentru serviciile ecosistemice și guvernarea durabilității peisajului.

Înregistrare: https://www.interregeurope.eu/progress/events/; https://www.interregeurope.eu/progress/events/event/4315/practical-experiences-payment-for-ecosystem-services/